skip to Main Content
Nov krog in nove izkušnje za ekipo U-12 Beli

Sobota 18.11 je prinesla nov krog Državnega prvenstva Mlajših dečkov (U-12).

Prva ekipa “Zeleni” je bila prosta, druga ekipa “Beli” pa je v Tivoliju gostila ekipo iz Celja.

Ekipa Olimpija Beli je vedno bolj sestavljena iz igralcev, ki si izkušnje na igranju na celotno igrišče šele nabirajo, tako da vsaka tekma predstavlja koristno učno uro. Igralci pod vodstvom trenerja Jureta Vnuka so se gostom iz Celja hrabro zoperstavili, a so si ti že dokaj v začetku tekme pridrsali prednost nekaj zadetkov. Vseeno mladi Zmaji niso bili nenevarni in že v prvem delu se je zatresla tudi mreža gostov. Prve tretjina se je končala z rezultatom 5:1. V nadaljevanju so borbeni domači igralci uspeli vzpostaviti ravnotežje. Drugo tretjino so po nekaj lepih obrambah domačega vratarja na koncu vseeno dobili gostje, a s tesnim izidom 3:2.

Ekipi sta tako v zadnjo tretjino zadrsali z rezultatom 8:3. Cilj domače ekipe je bil doseči vsaj še kakšen zadetek, a jim to žal ni uspelo. Je pa to odprlo možnost gostujočim napadalcem, ki so do konca tekme še dvakrat uspešno zadeli in končali tekmo s končnim izidom 10:3

Na preostalih tekmah je že v petek ekipa KHL Mladost v Zagrebu s 7:5 premagala KHL Zagreb, Blejčani so z ekipo B s 5:4 premagali Slavijo, Triglav je premagal Medveščak s 5:2, Jeseničani so bili s 7:3 boljši od Mariborčanov, tekma med ekipo Bled A in HDD Bledom ni bila odigrana, ekipi Olimpija “Zeleni” in Crvene zvezde, pa sta svojo tekmo odigrali že pred dnevi (9:0 za Olimpijo).

Na vrhu lestvice ostaja ekipa Olimpije “Zeleni”, so se pa na eno točko zaostanka z zmago v tem krogu približali Zagrebčani (KHL Mladost). Na tretjem mestu nato sledi ekipa Slavije.

Ekipi tekmovanje nadaljujejo že naslednjo nedeljo 25.11. Ekipa “Zeleni” odpotuje v Zagreb k ekipi KHL Zagreb, ekipa “Beli” pa doma pričaka ekipo Bled A.

 

 

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top