skip to Main Content
Nov hokejski praznik za Mlajše dečke

Sobota 7.1 je prinesla nov hokejski praznik za selekcijo U-12. V Ljubljano je pripotovala ekipa HK Celje.

Ekipa HK Celje je posebna po tem, ker v njej nastopajo tudi nekateri naši Malčki. Žal je v zadnjih dneh bolezen ekipo še dodatno zdesetkala, kar je pomenilo, da so priložnost dobili praktično vsi Malčki iz Olimpije, ki so letos registrirani za igranje z ekipo HK Celje.

Tako lahko že takoj v začetku članka omenimo in čestitamo Alexu Šebeniku in Gašperju Okornu za katera je to bil krstni nastop na uradnih tekmah državnega prvenstva. Čestitamo!

Samo tekma je rezultatsko potekala tako kot je bilo pričakovati. Olimpija je v letošnjem prvenstvu enostavno premočna za večino ekip in mlada ekipa Celja pri tem ni izjema. Končni rezultat se je ustavil pri 17:1.

Kljub temu pa je bila tekma vseeno zanimiva. Zanimiva zato, ker smo videli nekakšen medsebojni dvoboj Mlajše in Starejše selekcije Olimpije. Starejša že uspešno tekmuje v kategoriji U-12. Mlajša pa se na to tekmovanje šele pripravlja.

Videli smo tudi “bratski” dvoboj, saj sta na tekmi nastopila tudi dva brata – vsak v drugačni barvi dresov. Tit Smolnikar v dresu Olimpije, mlajši Tom Smolnikar pa v dresu Celja.

Avtor: Boštjan Ponikvar

Gledalci smo bili zadovoljni tako s prikazano igro Olimpije, ki kljub visokim vodstvom resno in zavzeto igra tekme do konca, kot s prikazano igro Celjanov, saj je očitno, da se naši Malčki znajo boriti in da bodo v prihodnjih sezonah, če bodo nadaljevali z zavzetim treningom, zagotovo igrali vidno vlogo v državnem prvenstvu.

Avtor: Boštjan Ponikvar

Zadovoljen pa je bil tudi trener Olimpije Igor Beribak, saj je ekipa Olimpije v rednem delu državnega prvenstva praktično že osvojila prvo mesto. Do konca jo sicer čaka še 5 tekem, a verjamemo, da Olimpijo tekmeci več ne morejo dohiteti. Zadovoljen pa je lahko tudi z dejstvom, da ni nobenih znakov upadanja forme pred pričetkom končnice državnega prvenstva.

Prvenstvo se nadaljuje hitro. Že 11.januarja se ekipa U-12 odpravlja na Bled na gostovanje k ekipi HK MK Bled, 14.1 pa naj bi v Ljubljano prispela ekipa HDD Bleda, kjer prav tako igra nekaj Ljubljanskih igralcev.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top