skip to Main Content
Nedisciplinirana igra odnesla zmago

Na Jesenicah je potekal nov večni hokejski derbi, na katerem so bili z 1:0 boljši domači.

Ljubljančani so se na gostovanje podali oslabljeni, saj je v postavi manjkalo je kar pet igralcev (Žiga Svete, Anže Ropret, Žiga Pešut, Luka Ulamec in Aljaž Chvatal). Napadalneje so začeli domači, zmaji pa so jim s številnimi izključitvami dajali dodatnih priložnosti. Na ledu so imeli tudi po dva igralca več, a priložnosti niso izkoristili. Po dveh tretjinah nismo videli golov.

V zadnji tretjini so se zmaji prebudili, si ustvarili nekaj lepih priložnosti, a nikakor niso zadeli. So pa v protinapadu zadeli domači za 1:0. Dve minuti do konca tekme so zmaji poskusili tudi z igralcem več, ko je gol zapustil Žan Us, a jim ni uspelo izenačiti. Semafor se je ustavil pri nogometnih 1:0.

»V igri smo bili zelo nedisciplinirani, zaradi česar je prihajalo preštevilnih do kazni. Na Jesenice smo prišli z okrnjeno zasedbo in dogovorili smo se, da bomo poskušali imeti tekmo čim bolj pod nadzorom, a je šlo vse po ‘luftu’. Osem minut kazni na začetku prve tretjine in to se je le nadaljevalo. V nadaljevanju nam ni uspelo vzpostaviti nadzora nad igro, Jeseničani pa so imeli ves čas pobudo. V zadnji tretjini smo pritisnili, a po protinapadu prejeli zadetek. V nadaljevanju nam je zmanjkalo moči. Preveč energije smo porabili v prvih dveh tretjinah, da bi naredili korak naprej in zadeli,” je po tekmi povedal trener Gregor Polončič.

Sašo Rajsar pa je dodal: »Ne držimo se navodil. Ne trener, ne predsednik, ne navijači, ne morejo namesto nas opraviti dela, mi smo tisti, ki moramo zadeti. Začeti moramo opravljati svoje delo. Igramo zelo toplo-hladno, a če hočeš biti na koncu uspešen, toplo-hladno ne pride v poštev. Za uspeh moraš biti od prve do zadnje tekme na vrhunski ravni

Naslednjo domačo tekmo igrajo zmaji v sredo, 4. marca, ob 20.00. V Tivoliju gostuje ekipa Asiaga.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top