skip to Main Content
Naši mladinci so v mestnem derbiju dosegli tretjo zaporedno zmago

V nedeljo 11. oktobra se je nadaljevalo državno prvenstvo za naše mladince (u-19). Po dveh tekmah v Tivoliju, je tokrat sledilo gostovanje, a ni bilo treba daleč. Naši zmaji so se pomerili s svojimi sovrstniki v Zalogu. Na sporedu je bil torej klasični mestni derbi.

Dobro vemo, da so Ljubljanski mestni derbiji vedno zanimivi in tudi tokrat je bilo tako. Naši zmaji so, glede na rezultate v letošnji sezoni, v tekmo nekako vstopali kot favoriti. In res so tekmo bolje pričeli. A uvodne prednosti igralca na ledu v prvih minutah niso izkoristili. Prvi so se tako zadetka veselili domačini. V 13. minuti so povedli z 1:0. A rahlo pobudo v prvem delu igre so naši zmaji vseeno kronali proti koncu prve tretjine. Najprej je v 19. minuti po borbi pred vrati zadel Jan Flajs (podaja Žiga Mehle in Jan Lan Matija). Izid je bil izenačen. Samo nekaj trenutkov kasneje pa je sledil protinapad naših igralcev. Ponovno je zadel Jan Flajs (tokrat podaja Luka Ogrinc) in naši igralci so lahko malce bolj mirno odšli na prvi odmor z minimalno prednostjo.

V drugem delu je prišlo na vrsto več izključitev. Bolj nervozno so tretjino pričeli naši, ki so si dokaj hitro prislužili izključitev. To so domači izkoristili in že v 24. minuti je bil izid izenačen na 2:2. Zadetek je padel tik za tem, ko so naši napadalci v protinapadu z dvema napadalcema zapravili odlično priložnost za povišanje vodstva. To je morebiti naše malce zmedlo in sledilo je nekaj minut nervoze. Izključitve na naši strani so se vrstile. Nekaj časa smo igrali z enim igralcem manj na ledu, nekaj časa pa kar z dvema. A vse to so naši zdržali. Na sredini tretjine se je igra malce umirila in izenačila. A še vedno je piščalka sodnika kar pogosto zapiskala takšen ali drugačen prekršek. Moštvi sta se izmenjavali v igri z igralcem več. A zadetkov ni bilo in moštvi sta na zadnji odmor odšle z izenačenim rezultatom 2:2.

Podobno nervozno se je tekma pričela v zadnji tretjini, a tokrat so v začetku z igralcem več zaigrali naši. In to prednost so naši dobro izkoristili. Podala sta Jan Flajs in Gregor Žeželj, zadel pa je Žiga Mehle. Naši so se zopet znašli v vodstvu. Potem pa so sledile nove napake na strani domačih in v 53. minuti je Žiga Mehle izkoristil še eno igro z igralcem več. Podal je Jan Lan Matija. Naši so povedli s 4:2, kar je bilo za današnjo tekmo že kar velika prednost. Borbena igra se je vseeno nadaljevala. Nekaj novih nervoznih trenutkov smo nato videli še proti koncu tekme, a mreži se v resnici do konca nista več zatresli in naši igralci so se lahko veselili zaslužene zmage s 4:2.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Ja, bila je težka tekma, a smo zasluženo zmagali. Bilo je nekaj nervoze in izključitev, a to je na naših mestnih derbijih postalo že skorajda normalno.“.

Na drugi tekmi je Bled premagal Maribor z 10:2. Bled je tako na lestvici prevzel vodstvo in ravno Bled bo naslednji nasprotnik naše Olimpije. Derbi naslednjega kroga bo na sporedu v nedeljo 18. oktobra na Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri mladincih v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top