skip to Main Content
Naši mladinci so se z novo zmago v gosteh prebili na vrh prvenstvene lestvice

V nedeljo 27. oktobra so bile na sporedu nove tekme v kategoriji mladincev (u-19). Tempo pri mladincih ni lahek. Zadnjo tekmo so odigrali v četrtek. Takrat so naši mladinci doma izgubili tekmo proti Kranju, tako da so se hoteli odolžiti z novimi točkami na današnji tekmi, ki je potekala v Mariboru. Maribor sicer velja za žilavega in trdega nasprotnika, a hkrati je potrebno poudariti, da to vseeno ni tisti Maribor iz prejšnje sezone, saj v letošnji sezoni Maribor sploh še ni osvojil nobene točke. Ekipi sta se v letošnji sezoni že srečali. V začetku sezoni so bili v Tivoliju uspešnejši naši mladinci z rezultatom 4:2.

Tekma se je pričela tako kot smo si želeli. V 9. minuti so si domači prislužili kazen moštvu zaradi napačne menjave, naši igralci pa so nato potrebovali le 9 sekund, da so to prednost kaznovali. Podala sta Blaž Stipanič in Žiga Mehle, zadel pa je Gregor Žeželj. Pobuda je ostala na naši strani tudi po prvem zadetku in kmalu je sledil še drugi zadetek. V 13. minuti ga je dosegel Tay Petronijevič Lepša. Do konca tretjine smo nato videli nekaj razburjenj in izključitev, a rezultat se ni spreminjal in na koncu tretjine je obveljalo vodstvo naših zmajev z 2:0.

Pobuda naših se je obdržala tudi v drugi tretjini, ko je v 25. minuti sledil nov zadetek v Mariborski mreži. Podal je Blaž Stipanič, zadel pa Žiga Mehle. A kot se je nekajkrat v tej sezoni že zgodilo, naši zmaji niso dobro odreagirali na lastno visoko vodstvo. Domačim igralcem so dopustili, da se vrnejo v igro. Najprej je v 32. minuti sledilo znižanje na 3:1, v 37. minuti pa na 3:2. Sledilo je še nekaj izključitev na naši stani, a k sreči do popolnega preobrata ni prišlo. V zadnji minuti tretjine je Gašper Šubic zadel v igri z igralcem manj in z vodstvo 4:2 se je druga tretjina tudi končala.

Tekma še ni bila odločena, a naši igralci so uspeli zaustaviti nalete domačih. V 45. minuti se je nato ponovno lažje dihalo, ko sta za zadetek Blaža Stipaniča podala Žiga Mehle in Gregor Žeželj. A v 50. minuti so domači ponovno zadeli in rezultat je bil 5:3. Tekma je bila nato dokončno odločena v 55. minuti, ko je po podaji Luke Ogrinca za 6:3 zadel Gregor Žeželj. S tem smo se izognili vroči končnici in zmaga je lahko odšla v Ljubljano.

Sicer pa sta bili odigrani še dve drugi tekmi. Jesenice so s 3:2 premagale Bled, Crvena zvezda pa je s 6:3 zabeležila svojo prvo zmago v letošnji sezoni. S tem so naši mladinci celo prevzeli prvo mesto na prvenstveni lestvici (res pa je, da imajo kar nekaj več odigranih tekem od svojih tekmecev). Prvenstvo se nadaljuje šele 17. novembra z domačo tekmo proti Jesenicam.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top