skip to Main Content
Naši mladinci so premagali vodilno ekipo

V četrtek 18.3 je bila na sporedu nova tekma za naše mladince. Tokrat so mladinci odpotovali na Bled. Pred kratkim so tam tekmo že odigrali. Takrat so Blejčani v prvem deli tekme “ušli” na rezultat 4:1. Proti koncu so sicer naši pritisnili in se približali na 4:3, a dlje ni šlo.

Tokrat pa so bili naši zmaji odločeni, da točke prinesejo domov. In točno to se je tudi zgodilo….

Tekma je na začetku potekala zelo hitro in tekoče. Prekinitev praktično ni bilo, nekaj več priložnosti oz. strelov so si priigrali domači, sicer pa je bila igra dokaj izenačena.

Sredi tretjine se je tehtnica pobude nato malce vseeno prevesila na stran domačih, ko so naši igralci 2 minuti drsali z igralcem manj na ledu. A prvi zadetek je pripadal našim fantom. V 13. minuti sta napadala Martin Vahen in Martin Črepinšek (prvi je podal, drugi pa zadel) za prvo vodstvo zmajev.

To pa je bil tudi končni rezultat prvega dela igre v katerem so naši igralci na gol domačih sproili 11 strelov, domači pa na naša vrata 7 strelov.

Podobno se je začela in nadaljevala tudi druga tretjina in tudi tokrat so bili pri tem uspešni naši. V 26. minuti sta v napad krenila Žiga Mehle in Blaž Stipanič. Žiga je prodrl po levi strani, podal na desno, kjer je Blaž neubraljivo zadel za vodstvo naših z 2:0. Ni bilo prvič v zadnjih tekmah, da so zmaji vodili že z dvema zadetkoma prednosti. Zadnjič se je to zgodilo na zadnji tekmi proti Jesenicam. A v zadnjih tekmah se je na koncu vedno obrnilo v prid nasprotnikov, tako, da tekma, kljub dobri igri naših in relativno visokemu vodstvu tu vsekakor še ni bila odločena.

In res so nato domači čez nekaj minut znižali rezultat. Po osvojenem sodniškem metu je sledil strel od daleč, ki je našega vratarja malce presenetil in plošček je končal v mreži. A že minuto kasneje je nato znova “udaril” naš prvi napad. V hitrem protinapadu je Žiga Mehle podal do Gregorja Žežlja, ta pa je zadel in v 33. minuti so naši zopet vodili z dvema zadetkoma prednosti 3:1.

To je igro poživilo in že čez nekaj minut je “udaril” še naš “starejši” napad. Jan Flajs in Urh Ilič sta podala, Žan Flajs pa je zadel za (že zelo visokih) 4:1. A “toča” zadetkov se tu ni končala. Že v naslednjem napadu so bili učinkoviti domači in rezultat je bil znižan na 4:2. To je bil že četrti zadetek v zadnjih štirih minutah igre. Tu so nato domači malce bolj pritisnili, a novih zadetkov v tem delu igre ni bilo in druga tretjina se je končala z rezultatom 4:2.

So se pa zato zadetki nadaljevali v zadnji tretjini. V 44. minuti so naši zopet prestajali kazen igralca manj na ledu in domači so to izkoristili. Znižali so rezultat na 4:3 in tekma je bila tu še popolnoma odprta. A tudi naši niso popuščali. V 48. minuti je Urh Ilič v napadu lepo podal do Jana Flajsa (med podajalce se je vpisal tudi Žan Flajs), ki je natančno zadel in vodstvo naših je bilo ponovno višje 5:3.

V prejšnjih tekmah so naši nekajkrat padli v “črne” minute, ko so nasprotniki hitro preobrnili rezultat. Tokrat pa ni bilo tako. “Črne” minute so doživeli domači. Namreč v 54. minutu sta sledila še dva hitra zadetka naših. Najprej je na podajo Jana Flajsa in Žana Flajsa zadel Mauro Zupanič. Nekaj sekund kasneje pa je na podajo Urha Iliča zadel Žan Flajs. Tekma je bila tu praktično odločena. A domači so v 56. minuti ponovno zadeli. V 58. pa še enkrat. Po minuti odmora so takoj dobili sodniški met in “iz prve” poskrbeli za znižanje na 7:5. Domači so tako poskrbeli za zanimivo končnico, kjer pa so bili naši vseeno dovolj zbrani. Minuto pred koncem tekme Žan Flajs ukradel plošček, ga podal do Žiga Mehleta, ta pa je zadel v prazno mrežo za končnih 8:5.

Na preostalih tekmah je Maribor premagal Triglav s 4:1, Jeseničani pa so bili doma boljši od Slavije s 4:2. Naši zmaji so tako malce znižali zaostanek za vodilnimi ekipami na lestvici. Je pa do konca (vsaj za naše) rednega dela le še 6 točk. V letošnjem prvenstvu prave končnice ne bo. Prvi dve uvrščeni moštvi se bosta pomerili v finalu, za ostale ekipa pa bo po konce rednega dela tudi konec sezone. Časa za nadoknaditi točke torej ni več. Pomembna bo že naslednja tekma, ko v Tivoli zopet prihaja ekipa Slavije. Nove 3 točke so torej nujno potrebne…

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top