skip to Main Content
Naši ekipi se je pridružil Luka Vidmar!

Našemu klubu pridružil branilec Luka Vidmar, ki je že začel trenirati z ekipo, ostal pa bo do konca sezone.

Luka Vidmar je »otrok Tivolija«, kjer je naredil svoje prve hokejske korake in kalil svoje hokejsko zanje do članske ekipe. Zatem je odšel v tujino, pot pa ga je najprej vodila v Severni Amerik, kjer je igral v različnih klubih. In udi v  ameriški AHL. Leta 2014 se je vrnil v Evropo in zaigral na Češkem za BK Mlada Boleslav, odšel na Norveško, pa od tam na Dansko, lani pa je igral za Fehérvár AV19 na Madžarskem v ligi EBEL. Slovenijo je zastopal na več svetovnih prvenstvih in bil član slovenske olimpijske reprezentance na OI v Pjongčangu.

»Veseli me, da se vračam na domači led, kjer sem naredil svoje prve hokejske korake. Po trinajstih sezonah v tujini je lepo biti spet v Tivoliju. Po svojih najboljših močeh bom pomagal ekipi do novih uspehov. Olimpijo sem spremljal od začetka sezone, je na dobri poti, fantje igrajo dober hokej in potrudil se bom, da se čim prej uigramo kot ekipa,« je povedal Luka Vidmar, ki tudi upa, da bo čim prej ujel tekmovalni ritem ekipe.

Tomaž Vnuk, direktor HK SŽ Olimpija, pa je ob prihodu novega branilca povedal: »Z Luko Vidmarjem smo se dogovorili za sodelovanje do konca sezone in seveda si želimo, da bi se čim prej vklopil v ekipo. Sicer pa sem s celotno ekipo v tej sezoni zelo zadovoljen, prav vsi, vključno z branilci, so presegli moja pričakovanja. Z Luko smo si želeli pred zahtevno končnico Alpske hokejske lige in finalom državnega prvenstva pridobiti več širine v igri, dragocene v končnici pa bodo tudi njegove mednarodne izkušnje

Naše fante pa že v naslednjih dneh čakata dva nova domača obračuna v Alpski hokejski ligi, ki sta v boju za mesta, ki neposredno vodijo v končnico, zelo pomembna.

V četrtek, 31. januarja, ob 19.15 bodo zmaji prekrižali palice z ekipo S.G. Cortina.

V soboto, 2. februarja, ob 17.30 pa z ekipo HC Valgardena.

Olimpije se ne podpira s kavča, zato vabljeni v Halo Tivoli!

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top