skip to Main Content
Naši dečki so že drugič v letošnji sezoni premagali sovrstnike z Jesenic

V ponedeljek 30. januarja je bila na vrsti nova tekma naših dečkov. V tekmovanju u-15 smo videli derbi ekip pri vrhu lestvice. V Tivoli je prišla ekipa z Jesenic.

Ekipi se borita za 2. mesto rednega dela, ki seveda prinaša marsikatere ugodnosti v končnici. Ekipi sta se letos enkrat že srečali. Na Jesenicah so bili pred časom naši boljši s 3:2. Obe ekipi v letošnji sezoni kažeta dobri igri, vendar pa sta obe ekipi vstopali v tekmo s slabo popotnico. Naši so v zadnjem krogu malce nepričakovano izgubili v Celju s 6:1, Jeseničani pa so najprej po izvajanju kazenskih strelov izgubili z Bledom, pred dnevi pa še s 4:0 proti Triglavu.

V tekmo so sicer bolj odločno vstopili gostje. Več so napadali in bolj so bili nevarni. Naši fantje so se sicer dobro borili, a nato so gostje v 13. minuti eno izmed svojih priložnosti tudi izkoristili. Sprožen je bil strel od daleč, na poti do našega gola je bil plošček preusmerjen in gostje so se lahko veselili vodstvo 1:0. Po prvem zadetku se igra ni kaj dosti spremenila. Nato pa je prišla zadnja minuta prve tretjine. Naši so ravnokar zaključevali igro z igralcem manj, ko je Mark Klešnik ukradel plošček gostujočim napadalcem, sam krenil proti vratom in natančno zadel za 1:1.

Podobno igro smo nato videli tudi v 2. tretjini. Naši so sicer vzpostavili nekaj več ravnotežja. A še vedno so bili gostje več pri ploščku. Med drugim se je ob eni izmed priložnosti zatresel tudi okvir naših vrat. V 28. minuti pa so gostje ponovno prišli v vodstvo. Izkoristili so protinapad in malce počasnejšo menjavo naših igralcev. Gostujoč napadalec je prišel sam pred naša vrata in naš, sicer odlični vratar Jon Kavčič je bil brez moči. A naši niso popuščali. V 34. minuti je plošček v napadalni tretjini vodil Lovro Košir. Odločil se je za strel z modre črte. To je bil natančen strel, ki je gostujočega vratarja kar malce presenetil in rezultat je bil izenačen na 2:2.

Tako kot so gostje skoti tekmo postopoma popuščali, pa so naši fantje skozi tekmo postopoma rasli. Igra v zadnjem delu je bila namreč tudi v polju več ali manj stalno izenačena. Sledi o pobudi gostov ni bilo več. In ta moment se je nato pokazal tudi na rezultatu. V 43. minuti je Žiga Kuhar sam krenil proti vratom in z natančnim strelom naše popeljal v prvo vodstvo. Igra je bila izenačena tudi po tem zadetku. Seveda so se gostje trudili, da bi izid izenačili, a naši fantje so rezultat in igro kar dobro kontrolirali. Naša obramba je bila na čelu z vratarjem Jonom Kavčičem vedno na mestu. Še najbolj so gostje pritisnili na koncu, ko so imeli v polju tudi igralca več. Dodatno pa so iz vrat potegnili še svojega vratarja. Naši so se ubranili. Ko pa je izključen igralec Filip Hrovat Žagar prišel s kazenske klopi, pa je plošček prišel ravno do njega in Filip je natančno zadel prazna vrata. Rezultat je bil 4:2 in časa ter možnosti za preobrat ni bilo več.

S to zmago so se naši trenutno prebili na 3. mesto, vendar imajo tekmo manj od 2. uvrščenega Bleda. Do konca rednega dela naše fante čaka še tekma s HDD Bled ter nato po kratkem reprezentančnem odmoru še tekme z Mariborom. Obe tekmi sta domači (bo pa tekme s HDD Bled na sporedu v Zalogu). Naši imajo torej vse v lastnih rokah. V primeru obeh zmag, bodo naši na koncu uvrščeni na 2. mesto.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico v kategoriji u-15 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top