skip to Main Content
Najmlajši Zmaji so se predstavili na turnirju v Ljubljani

Nedelja 5.3 je bil dan za hokej najmlajših v Hali Tivoli. Organiziran je bil nov turnir pod okriljem HZS. Tokrat so v goste prišle ekipe iz Kranja ter Bleda (HKMK Bled).

Turnir je bil organiziran pod sloganom “Fairplay vodi naprej“.

Olimpija je, tako kot je že v navadi, nastopila z dvema ekipama U-10, dvema ekipama U-8, hkrati pa so v ekipi U-6 priložnost za razkazovanje svojega znanja dobili tudi najmlajši igralci.

Turnir je minil v sproščenem vzdušju, kjer so lahko mladi igralci uživali in se po svojih najboljših močeh borili na ledu. Za najmlajše je bil to eden prvih preizkusov s sovrstniki iz drugih koncev države, za tiste malo starejše, pa so bile tekme že kar utečene, saj je bil to v tej sezoni že 15.turnir oz. dogodek, ki se ga udeležujejo.

Rezultati na takšnih turnirjih niso pomembni. Pomembno pa je, da igralci uživajo ter da se potrudijo po svojih najboljših močeh. Hkrati, pa je pomembno, da igralci s trenerji ugotovijo, kje vse so v igri, v kateri stalno napredujejo, še rezerve.

Zanimivost turnirja je bil tudi način igranja selekcij U-10, saj so se namesto na tretjini igrišča, pomerili na polovici igrišča, kar je še dodatno popestrilo dogajanje.

Ljubljanski otroci so se na domačem ledu zelo dobro predstavili. Tistih nekaj malenkosti, ki jih je še potrebno v nadaljnjem razvoju odpraviti, pa so trenerji hitro opazili in do konca sezone bo na treningih še čas in priložnost za takšne popravke.

Počitka pa za mlade Zmaje ni veliko. Že naslednjo nedeljo se odpravijo na zadnji slovenski enodnevni turnir v tej sezoni in sicer na Bled. Nato sledi 14 dnevni tekmovalni odmor. Po odmoru pa bomo videli še 3 vikende s tremi turnirji.

Najprej igralci letnika 2007 odpotujejo na Češko na več-dnevni turnir igranja na celo igrišče. V vikendu, ki sledi se selekcije U-10 in U-8 odpravijo na mednarodni turnir v Beograd. Na koncu pa sledi še dvo-dnevni turnir v Mariboru, ki se ga bo HK Olimpija udeležila z dvema ekipama U-10 in eno ekipo U-8.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam odigranih in prihajajočih turnirjev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe U-10A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe U-10B si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe U-8A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekip U-8B ter U-6 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo Urše Rener (ekipi U8) si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top