skip to Main Content
Najmlajši Zmaji so bili to nedeljo ponovno v akciji

To nedeljo je bil na sporedu tradicionalni turnir U-9 v Zalogu (o čemer smo že poročila v ločenem prispevku).

Avtor: Tomaž Šuštar

Ena izmed pomembnih točk tega turnirja je bila prijateljska tekma med kluboma HK Slavija Junior in HK SŽ Olimpija za najmlajše selekcije U-6.

Za marsikaterega nadebudnega hokejista je bila to celo prva tekma v karieri, kar celotni zadevi daje še dodatni čar. Za te starotne kategorije namreč še niso organizirani turnirji oz. tekmovanja. V tem obdobju hokejskega razvoja je namreč najbolj pomembno, da otroci na ledu čim bolj uživajo in da preko igre osvojijo čim več hokejskih znanj, ki jim bodo nato koristile v nadaljevanju, ko bodo zadeve tudi tekmovalno postajale bolj konkretne.

Takšne tekme je torej smiselno polno izkoristiti in naši mladi hokejisti so to vsekakor storili. Borili so se po svojih najboljših močeh in so dokazali, da se nam za prihodnost naših selekcij ni potrebno bati.

Mlade hokejiste sta na ledu vodila trenerja Črt Snoj in Andraž Burazin, ki sta bila s prikazanim več kot zadovoljna.

Starejši člani hokej šole veliko počitka ne bodo imeli, saj v novembru in decembru že prihajajo na vrsto turnirji, kjer sodelujejo tudi U-8 ekipe. Bo pa ponovna priložnost za najmljaše s prijateljsko tekmo sredi decembra, ko bo na vrsti Zmajčkov turnir, kjer so takšne tekme tudi vedno dobrodošle.

 

Seznam nastopajočih hokejistov si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi,

Sicer lahko celotno dogajanje v hokej šoli spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top