skip to Main Content
Najmlajši uspešno in zadovoljni končali turnir na Jesenicah

V soboto 31.marca in nedeljo 1.april je na Jesenicah potekal mednarodni turnir za najmlajše hokejiste – Železarček.

Na turnirju se je zbralo kar nekaj domačih in tujih ekip.

Posebnost turnirja je, da tekmovanje poteka v treh različnih kategorijah (U-8, U-9 in U-10), hkrati pa višje kategorije igrajo le s po tremi igralci v polju. Sodelujoče ekipe so lahko tako sestavile dobre ekipe in ker je bil turnir hkrati tudi rezultatsko obarvan (ekipe so se potegovale za posamezna mesta) je bilo vse skupaj zelo zanimivo.

Prvi dan turnirja je minil v tekmah posameznih selekcij v skupinskem delu z ostalimi ekipami.

Prvi so že zelo zgodaj na led stopili najmlajši, sledile so selekcije U-9, igralci ekip U-10 pa so na led stopili “šele” tekom dopoldneva.

Zmaji so se na turnir dobro odpravili dobro pripravljeni in v želji, da bodo prikazali lepe igre in da bodo turnir izkoristili za nove užitke na ledu.

Ekipe so na turnirju vodili trenerji: Rok Prusnik (U-10), Andraž Praprotnik (U-9) ter Andraž Burazin (U-8), v pomoč pa so jim bili tehnični vodje.

Veliko prostega časa igralci v prvem dnevu niso imeli, a vseeno je bilo vzdušje na nivoju, saj je bila tako osredotočenost na hokejske igre še toliko večja.

Garderobo so si igralci delili s sovrstniki iz Beljaka, kar je celotnemu dogajanju dajalo še dodatni čar.

V sklopu prvega dneva je bila na vrsti tudi slovensna otvoritev turnirja, kjer so organizatorji igralcem še dodatno pričarali občutek pravega hokejskega praznika.

 

 

Prvi dan so vse tri ekipe Olimpije prikazale dobre igre in igralci so se zadovoljni vračali domov ter so komaj čakali, da se naslednji dan zopet vrnejo v dvorano Podmežakla.

Drugi dan so bile najprej na sporedu še zadnje tekme v skupinskem delu, ki so določile v kakšnem vrstnem redu in razporedu se bodo ekipe potegovale za najvišja mesta v četrtfinalu.

Zmaji so tudi drugi dan prvenstva potrdili dobre igre. Ekipi U-8 in U-10 sta skupinski del končali na prvem mestu, ekipa U-9 pa na drugem.

Mladi Zmaji so se dobrih uvrstitev v skupinskem delu zelo razveselili, a hkrati so četrtfinalne tekme prinesle tudi nekaj pozitivne nervoze in vse skupaj je postalo še bolj zanimivo ter zabavno.

Četudi so bili nasprotniki v četrtfinalu “na papirju” lažji, so bile tekme po pričakovanju težje od tekem v skupinskem delu. A Zmaji so pokazali, da se na Jesenice niso prišli le zabavat, ampak da so prišli tudi na hokej in vse tri ekipe so se uvrstile v polfinale.

V polfinalu je selekcija U-8 najprej v zanimivi tekmi ponovno premagala sovrstnike iz Zaloga. Že v skupinskem delu je bil rezultat 1:0 in “nogometni” rezultat se je ponovil tudi v polfinalu. Na drugi strani so Blejčani (ki so edini v skupinskem delu z Olimpijo uspeli odigrati neodločeno) v pravem derbiju izgubili z domačini z 2:0. Sledijo je finale Olimpija – Jesenice, kjer so bili uspešnejši igralci v zelenih dresih (3:1) in selekcija U-8 se je lahko veselila prvega mesta.

 

Selekcijo U-9.je že v polfinalu čakal pravi derbi z domačo ekipo. V skupinskem delu so bili Zmaji sicer boljši nasprotnik (4:1), a v polfinalu so domači igralci zaigrali bolje in zmagali s 4:3. V tekmi za tretje mesto so nato Zmaji klonili še proti mestnim rivalom Slaviji (6:3) in so tako na koncu osvojili 4.mesto. Zmagovalci turnirja selekcij U-9 so bili Blejčani.

Selekcija U-10 se je v polfinalu najprej pomerila z mestnimi tekmevi Slavijo. Tekma je bila napeta vse do konca, a na koncu so bili vseeno boljši Zmaji s 4:3. V finalu je ekipo čakal Triglav iz Kranja, ki je v polfinalu premagal Blejčane. Že tekma v skupinskem delu proti ekipi Triglav je bila težka in napeta (zmaga Olimpija s 4:3) in podobno je bilo v finalu. Vseeno so bili na koncu ponovno boljši Ljubljančani in z rezultatom 5:3 so osvojili prvo mesto.

 

 

Rezultati na turnirjih najmlajših selekcij niso najbolj pomembni, saj je bistveno, da se igralci na takšnih turnirjih in tekmah čim več naučijo in si pridobijo čim več izkušenj za prihajajoča leta. Hkrati pa je bistveno, da imajo igralci priložnost v hokejski igri uživati. Seveda pa ni nič narobe, če se občasno otroci “obremenijo” tudi z rezultatom in tokratni turnir je Zmajem ponudil optimalno “mešanico” obeh pogledov.

Organizator turnirja je na osnovi rezultatov podelili tudi priznanje klubu, ki je bil najbolj uspešen tudi v skupnem “seštevku” vseh treh selekcij in tudi to priznanje je pripadalo klubu HK Olimpija.

Za konec še pohvala organizatorjem za lep in dobro organiziran turnir.

Sezone za najmlajše pa tudi s tem turnirjem še ni konec. Sledi še nekaj tednov treningov, del ekipe pa se 13.aprila odpravi še na zadnji letošnji mednarodni turnir v Brixen – Italija.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije ekipe U-8 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekipe U-9 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekipe U-10 si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev ekip si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top