skip to Main Content
Najmlajši hokejisti so koledarsko leto zaključili s turnirjem v Kromerižu na Češkem

Konec leta so se najmlajši hokejisti odpravili na tradicionalen turnir v Kromeriž na Češkem.

Avtor: Tomaž Šuštar

Turnir je tudi tokrat potekal 3 polne dni. Hkrati sta potekali tekmovanji za mlajše v “mini” hokeju (ekipa U-8) ter turnir U-10 ekip v igri na celotno igrišče.

Dogajanje na turnirju U-8 ekip ni bilo tekmovalno obarvano. Poudarek je bil na hokejski igri in te je bilo za udeležence veliko na voljo. Posebnost iger je bila, da so te potekale po dolžini celotnega igrišča (razdeljenega na pol po širini). Mladi hokejisti so tako morali bistveno več drsati in igra je bila še bolj podobna pravi igri na celotno igrišče. To je bila nova in posebna izkušnja za vse naše najmlajše hokejiste.

Mladi hokejisti so se morali tako skozi celoten turnir kar potruditi, saj so bili na koncu že kar vidno utrujeni. A mlade borce to ni zaustavilo, da niso na ledu pokazali ogromno znanja, veščin, borbe in predvsem želje.

Še posebej je bilo zanimivo zadnji dan turnirja, ko so se igralci različnih ekip pomešali med seboj. S tem se je pri igralcih izgubila napetost pred zaključnimi dvoboji in sproščeno so uživali v drsanju in hokejski igri.

Trenerja Andraž Burazin in Rok Prusnik, ki sta spremljala najmlajše sta bila s prikazanim zelo zadovoljna.

Pri ekipi U-10 pa je bilo dogajanje malce bolj tekmovalno usmerjeno. Potekal je 3 dnevni turnir s 6 ekipami. Poleg Čeških ekip je nastopila tudi ekipa iz Latvije ter ekipa Partizana iz Srbije. Za marsikatere naše hokejiste je bila to prva prava izkušnja v igri na celo igrišče. To se je videlo tudi skozi celoten turnir, saj so naši mladi hokejisti postajali iz tekme v tekmo boljši. Zadnji dan so tako presentljivo, a popolnoma zasluženo premagali Partizan v borbi za 3. mesto, čeprav so s to ekipo na začetku turnirja v rednem delu izgubili.

Zadovoljen je bil tudi Rok Prusnik: “Naši fantje so igrali zelo dobro. Nekaterim se pozna, da so tekme na celotno igrišče že igrali, nekaterim pa je bila to prva izkušnja. Ti so iz tekmo v tekmo rasli. Nekateri so na koncu igrali 100% bolje kot na začetku turnirja. Zato smo tudi zasluženo zmagali v borbi za 3. mesto!“.

Avtor: Valentin Areh

Poleg hokeja je celoten turnir prinesel našim igralcem tudi veliko drugega dogajanja. Na eni strani že samo več dnevno druženje predstavlja posebno izkušnjo. Dodatno pa so si mladi hokejisti v prostem času privoščili še obisk starega mesta in bližnjega parka z mini živalskim vrtom.

Pohvale za dobro počutje celotne odprave gre tudi staršem – spremljevalcem in tehničnim vodjem ekip. Ti so poskrbeli, da je vse potekalo tako kot je treba. Med drugim so priskrbeli tudi ogromno lepih fotografij, ki si jih lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Turnir v Kromerižu torej, kljub spremembam, ki se dogajajo vsako leto, ostaja eden izmed tistih tradicionalnih turnirjev, ki najmlajšim prinese veliko veselja, veliko hokej, veliko druženja a in veliko drsanja, predvsem pa omogoča, da na turnir hkrati obišče več generacij skupaj.

 

Fotografije ekipe U-8 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekipe U-10 si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v najmlajših selekcijah spremljate na povezavah spodaj:

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top