skip to Main Content
Najavljeno je mednarodno tekmovanje U-16 Ebel

V letošnji sezoni je ena izmed pomembnih novosti mednarodno tekmovanje U-16. Tekmovanje se izvaja pod pokroviteljstvom EBEL lige.

Tekmovanje bo potekalo v seriji turnirjev. Na sporedu bodo 4 serije turnirjev. Boljša moštva na teh turnirjih se bodo uvrstila v nadaljnje serije, vse do finalnega turnirja, ki bo potekalo v februarju prihodnje leto.

1. serija turnirjev bo potekala v času od 6. do 8. septembra. Ekipa HK SŽ Olimpija bo nastopila na turnirju, ki se bo odvijal na Bledu.

V 1. seriji turnirjev so na sporedu trije turnirji. Na vsakem turnirju sodeluje 6 ekip. Ekipe so na posameznem turnirju razdeljene v dve skupini. Na turnirju na Bledu bodo sodelovali:

  1. skupina:
  • HK SŽ Olimpija
  • HK Slavija Junior
  • HD Hidria Jesenice

2. skupina

  • Red Bull Juniors
  • Ekipa Zagreb
  • Steiermark Akademija (Avstrija)

Tekmovanje poteka na način, da bo vsaka ekipa odigrala po 3 tekme in sicer z vsako ekipo iz nasprotne skupine. HK SŽ Olimpija se bo tako pomerila z ekipami iz 2.skupine. Točke pa se bodo nato upoštevale znotraj skupine. Torej po točkah se ekipa HK SŽ Olimpija primerja z ekipami iz 1. skupine.

V nadaljnje tekmovanje se zanesljivo uvrstijo najboljše ekipe posameznih skupin. Možnost za uvrstitev naprej pa ima tudi 2.uvrščena ekipa, vendar je tu odvisna od rezultatov ostalih 2. uvrsščenih ekip. Konkretno se 2. uvrščeni iz skupine iz katere prihaja HK SŽ Olimpija primerja s skupinama “INT A” in “HUN A”, ki tekmujeta na drugih dveh turnirjih.

Sistem je sicer malce zapleten, a je kakršen je. Pomembno je, da je to novo tekmovanje na voljo in da lahko sedaj tudi ekipe U-16 sodelujejo v prvenstvenih mednarodnih tekmah.

V primeru, da bodo hokejisti HK SŽ Olimpija na prvem turnirju uspešni, se bodo uvrstili v 2. serijo. V 2. seriji bodo nastopili na turnirju, ki bo na sporedu v času od 11. do 13. oktobra. Turnir bo potekal v Celovcu.

Celotno dogajanje na posameznih tekmah boste lahko spremljali tudi na našem spletnem portalu v sekciji kadetov na tej povezavi.

Celoten sistem tekmovanja viden tudi na spodnji sliki:

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top