skip to Main Content
Na prvi tekmi državnega prvenstva zmaga naših članic

V nedeljo 11. novembra je bila na vrsti prve tekma državnega prvenstva članic.

To sicer ne pomeni, da so članice do sedaj zgolj trenirale. Večina igralk je tekmovala v ligi EWHL, kjer pod okriljem kluba HK SŽ Olimpije nastopa razširjena ekipa Olimpije. Tempo tekmovanj v EWHL je še posebej hud, tako da je vikend s tekmo državnega prvenstva v resnici prišel kar prav.

Avtor: Rok Srakar

Igralke Olimpije so odpotovale v Maribor. Ni pa bila to prva tekma za Maribor. Mariborčanke so prvo tekmo pred tedni že odigrale s Kranjčkami in rezultat je bil 5:2 za Kranj.

Igralke Olimpije so v tekmo vstopale kot favoritinje. Nenazadnje so one tiste, ki branijo naslov državnih prvakinj. Vendar so Ljubljančanke tokrat nastopile brez svoje, bržkone najboljše igralke, Pie Pren, hkrati pa trener Aci Ferjanič ni mogel natanko predvideti, ali bodo naporni vikendi v EWHL tekmovanju, kjer so igralke dostikrat odigrale tudi po dve tekmi na vikend (dodatno lahko temu prištejemo še potovanja), morebiti igralke preveč utrudili.

Kakorkoli že, igralke Olimpije so bile v tekmi še vedno favoritinje in to so želele dokazati tudi na ledu.

Ljubljančanke so povedle že v 6. minuti. Podala je Urša Pazlar, zadela pa Eva Dukarič. Vendar ta dokaj hiter zadetek ni pomenil, da si bodo zadetki na tekmi kar sledili. V resnici je bil to celo edini zadetek v tem delu igre in z minimalnim vodstvom Ljublančank 1:0 se je prva tretjina tudi končala.

V drugem delu igre smo videli nekaj več akcije. Ponovno so dvakrat zadele Ljubljančanke. Igralke Maribora pa so bile kar dvakrat v priložnosti z igralko več na ledu, a zadetka niso uspele doseči. Za Olimpijo je v 28. minuti na 2:0 s svojim drugim zadetkom povišala Eva Dukarič (tokrat je bila podajalka Nina Maver), na 3:0 pa je 39.minuti povišala Gaja Pezdir (podajalka je bila Maja Bizjak).

Avtor: Rok Srakar

Tudi tretja tretjina je prinesla nekaj akcije, kar je bila predvsem posledica večjega števila izključitev. Najprej so bile v prednosti z igralko več na ledu domače igralke. Tega niso izkoristile in kmalu zatem se je slika obrnila in z igralko več na ledu so zadrsale igralke Olimpije. Te prednosti tudi Ljubljančanke niso izkoristile. Po nekaj minutah igre s polnimi postavami je nato sledila nova kazen za Ljubljančanke. A Mariborčanke dolgo niso uživale v prednosti igralke več na ledu, saj je bila kmalu za tem izključena še njihova igralka. Tudi igra 4-na-4 ni prinesla spremembe rezultata. Nato pa je končno sledil nov zadetek. Tokrat so zadele domačinke. V 58. minuto je na 3:1 znižala Ana Pršina (podajalka je bila Julija Blazinšek). Pri tem omenimo kot zanimivost, da obe igralki igrata pri Olimpiji, ko gre za tekme v tekmovanju EWHL. A ta zadetek je za domače igralke prišel malce prepozno. Časa in moči za preobrat ni bilo več in z rezultatom 3:1 se je tekma tudi končala.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo že v soboto. V soboto bo v Zalogu gostovala ekipa iz Kranja, nato pa bo zopet na vrsti nekaj tekem v tekmovanju EWHL.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top