skip to Main Content
Na izenačeni tekmi državnega prvenstva, so se zmage veselili mestni tekmeci

V nedeljo 2. febraurja je bil na sporedu nov mestni derbi v kategoriji mladincev. Zmaji so se odpravili v Zalog.

Zmaji lovijo priključek z vodilnimi ekipami, Slavija pa se bori za vodilno mesto. Vse je bilo torej pripravljeno za pravi derbi. A, ta se za zmaje ni začel tako kot smo si želeli. Že v 17. sekundi igre so domači izkoristili malce nezbranosti v vrstah Olimpije in domači so vodili z 1:0. Zmaji so se nato le prebudili in sledila je izenačena in trda tekma. Izenačenje smo dočakali ob koncu 10. minute. Podal je Alex Kepic, zadel pa je Tay Petronijevič Lepša. V naslednji minuti pa so zmaji že prešli v vodstvo. Podala sta Luka Ogrinc in Žiga Mehle, zadel pa je Gregor Žeželj. To je bil na koncu tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugem delu igre je bila igra ponovno izenačena, nato pa so zopet prišle tiste malce slabše minute za naše zmaje. V 33. minuti so domači izenačili, minuto kasneje pa so že bili ponovno v vodstvu. Zmaji so se ponovno znašli v rezultatskem zaostanku in podali so se v lov za izenačenje. A tega ni bilo. Svoje priložnosti so imeli, a jih žal niso izkoristili. Na koncu so poizkusili še brez vratarja in pri tem so jim “pomagali” še domači igralci, ki so si prislužili izključitev. Sledila je igra 6-na-4, a zmaji so imeli na voljo le nekaj sekund, kar niso izkoristili in zmaga je na koncu ostala doma.

Po tekmi je glavni trener Ildar Rahmatullin povedal: “Ne igramo slabo. Igramo dokaj dobro. Imamo pa obdobja, ko izgubimo koncentracijo in nasprotnik nas hitro kaznuje, nato pa ga moramo rezultatsko loviti.

Na preostalih tekmah so bili Blejčani boljši od Crvene Zvezde s 5:1, ekipa Jesenice pa je premagal Triglav s 3:0. Zmaji se tako trenutno nahajajo na 4. mestu prvenstvene lestvice. Naše zmaje do konca rednega dela čakajo še 4 tekme. Prva bo na sporedu po reprezentančnem premoru v nedeljo 16. februarja, ko v Tivoli prihaja Triglav.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top