skip to Main Content
Mreža dečkov je v Mariboru ostala nedotaknjena

V nedeljo 5. januarja so svoje tekmovanje v državnem prvenstvu nadaljevali naši dečki. Odpravili so se v Maribor. Dečki sicer na prvenstveni lestvici dokaj prepričljivo zasedajo vodilno mesto in v letošnji sezoni so Maribor že premagali, a vseeno je bilo pričakovati, da novih točk kar tako brez truda ne bo mogoče osvojiti.

In res so se naši borci potrudili tako kot je treba. Tekma je bila v prvi tretjini izenačena. Razmerje v strelih je bilo celo v korist domače ekipa (12:11). A vseeno so bili že v tem delu vsaj za odtenek bolj nevarni naši igralci in čisto v zadnjih sekundah tekme so to tudi pokazali. 3 sekunde pred odmorom je podal Nik Sečen, Anže Žeželj pa zadel za prvo vodstvo. 1:0 je bil rezultat po prvi tretjini.

Podobno igro smo spremljali tudi v drugi tretjini. Zaradi nekaj izključitev na naši strani, so domači lahko nekako držali ravnotežje v igri. Tudi v drugem delu je bilo razmerje strelov podobno kot v prvem (11:11) in tudi v drugem delu so bili na koncu vseeno bolj nevarni in bolj učinkoviti naši igralci. V 33. minuti je v igri z igralcem manj podal Jan Petelinkar, za vodstvo z 2:0 pa zadel Tian Hebar.

Izključitve na naši strani so se nadaljevale tudi v zadnji tretjini. A to je zgolj omogočalo gostom, da so občasno lahko izvedli pritisk na naša vrata. V strelih so bili ponovno uspešnejši (13:8). A veliko teh strelov niti ni bilo nevarnih, tisti ki so bili pa jih je uspešno zaustavil zopet odlični naš vratar Jon Dukarič. Tekma se je dokončno odločila v drugi polovici zadnje tretjine, ko so naši zmaji dosegli še dva zadetka. Za 3:0 je podal Jan Petelinkar, zadel pa Tit Smolnikar. Za končnih 4:0 pa je podal Ian Petronijevič Lepša, zadel pa je Jan Petelinkar.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Fantje so zopet odigrali dobro. Čeprav so bili malce utrujeni – dan prej je večina njih odigrala pomembno tekmo v selekciji U-17, so dali vse od sebe. Tistih nekaj napak pa je uspešno prekril naš odlični vratar. Domači igralci so naredili nekaj nepotrebnih in nešportnih prekrškov, a naši igralci so znali pravilno odreagirati, tako da je bila zmaga povsem zaslužena.

Na preostalih tekmah so bili Jeseničani boljši od Bleda (HKMK Bled) z 9:3, Slavija je premagala Triglav s 6:3, KAC je v tesnem obračunu premagal Celje s 4:3, Zagrebčani pa so bili doma prepričljivo boljši od HDD Bleda.

Z današnjo zmago Olimpija samo še povečuje svojo prednost na prvenstveni lestvici. Še najbližje je s 7 točkami zaostanka Zagreb. Dečki etkmovanje nadaljujejo naslednjo nedeljo, ko bodo odpotovali na Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s prizorišča si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top