skip to Main Content
Mlajši dečki zanesljivo v prvi tekmi polfinala

Torek 7.3 je prinesel prve polfinalne obračune končnice državnega prvenstva U-12.

V Tivoli je prišla ekipa HK Slavija Junior. V letošnji sezoni sta se ekipi v rednem delu že dvakrat srečali. Obakrat so bili prepričljivo boljši Zmaji (15:1 in 7:1), a trener Zelenih Igor Beribak se je zavedal, da gre tokrat za polfinale državnega prvenstva, kjer je še toliko bolj potrebno prikazati dobro igro.

Avtor: Mitja Pipan

In Mlajši dečki nas tudi tokrat niso razočarali. Zmaji so tekmo odločno začeli in kmalu prevzeli pobudo. Borbeni gostje so se dobro branili, a zgolj do 5.minute, ko je igralec Olimpije lepo podal pred vrata, kjer napadalcu ni bilo težko iz bližine načeti mrežo gostov. Takoj za tem so sledili novi napadi in nove priložnosti. A sodniška piščalka se je po zadetku prvič oglasila šele v 8.minuti, ko je moral na klop za kaznovane igralec Olimpije. Gostje prednosti igralca več niso izkoristili. Igralci Olimpije so bili kljub manjku igralca dokaj enakovredni, sredi prestajanja kazni, pa so Zmaji zadrsali v hiter protinapad. Kazalo je sicer, da je plošček vseeno prehiter za napadalce Olimpije, saj je prišel do vratarja pred njimi. A vratar ploščka ni dobro pokril, kar so izkoristili spretni napadalci Olimpije in v igri z igralcem manj povišali rezultat na 2:0. Do konca tretjine so nato sledili novi napadi Olimpije, a novih zadetkov nismo videli. Še najbližje so bili igralci Olimpije zadetku ravno v zadnjih sekundah igre v prvi tretjini, ko so ponovno napadli po desni strani, a je strel z višine bulija zadel prečko.

Pritisk Zelenih v drugi tretjini se je samo še stopnjeval. Že prvi napad (ki je trajal več kot minuto) je obrodil sadove in tekma je pri rezultatu 3:0 počasi postajala odločena. Po tretjem zadeku so napadi malce pojenjali in nekaj minut smo gledali malce mirnejšo tekmo, ki pa so jo še vedno obvladovali igralci v Zelenih dresih. Po približno 10 minutah igre v drugi tretjini, pa so monotonost napadov napadalci v zelenem razbili z odlično akcijo, ki se je zaključila z močnim strelom z modre črte.

Plošček je neubranljivo pristal v mreži gostov.Takoj po izvajanju bulija pa nova priložnost domačih in vodstvo je bilo povišano že na 5:0. Zasluženo vodstvo domačih so do konca tretjine gostje sicer uspeli znižati na 5:1, a sledu o preobratu ni bilo.

Tako kot v drugi tretjini, so tudi v tretji Zmaji takoj prevzeli pobudo in že v prvih minutah tretjine je vodstvo znašalo že 6:1. A zadetkov s tem še ni bilo konec. Že v 35.minuti je po hitrem protinapadu sledil nov zadetek (ta zadetek si lahko, skupaj z nekaterimi drugimi akcijami in zadetki, ogledate na spodnjem posnetku). Samo dve minuti kasneje, pa nova lepa akcija Zmajev. Napadalec Olimpije je lepo zadrsal iza gola, se v višini bulija obrnil in streljal na gol. Vratar je strel sicer obranil, a odbitek je prišel do napadalcev v zelenih dresih, ki so ga neubranljivo potisnili v mrežo. 8:1 je bil tudi končni rezultat srečanja.

Četi Igorja Beribaka čestitamo za lepo in zanesljivo zmago. Povratna tekma med tekmecema bo v torek 14.3 in verjamemo, da bodo Zmaji ponovno naskakovali zmago in odločitev o uvrstitvi v veliki finale že po dveh tekmah.

V drugem polfinalnem paru je ekipa HKMK Bled prepričljivo s 13:3 ugnala ekipo HD Mladi Jesenice.

Sicer pa so vzporedno potekali tudi boji za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Ti boji so za Olimpijo zanimivi tudi zato, ker v njih v dresih ekip HK Celje in HDD Bled nastopajo nekateri Ljubljanski igralci. HK Celje je po dobri igri moral priznati premoč ekipi HDK Maribor s 5:3. Dobro pa so nastopili tudi Blejčani, a žal rezultatsko neuspešno. Ekipa Triglava je bila od ekipe HDD Bled boljša z rezultatom 12:1.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje in razvrstitev končnice lahko spremljate na tej povezavi.

Fotogalerijo (avtor: Mitja Pipan & Vladimir Ban) s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top