skip to Main Content
Mlajši dečki zanesljivo v prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva

Sobota 18.2 je prinesla prvo tekmo četrtfinala končnice državnega prvenstva U-12. V Ljubljano so pripotovali igralci z Bleda.

V resnici je pripotovala samo “polovica” ekipe, saj drugo “polovico” ekipe HDD Bled sestavljajo nekateri Mlajši dečki, ki v tej sezoni nosijo njihov dres.

Ekipa Olimpije je kot prvouvrščena ekipa rednega dela veljala za favorita v tekmi. Igralci trenerja Igorja Beribaka so svojo vlogo popolnoma upravičili. Že od samega začetka tekme so igralci Olimpije prevladovali na ledeni ploskvi. V prvi tretjini so se sicer borbeni gostje dobro upirali in tretjina se je končala z rezultatom “le” 4:0. A v nadaljevanju so moči gostom popustile in razlika se je večala iz minute v minuto. Končni rezultat se je ustavil pri 21:1.

Nastopili so vsi igralci Olimpije, vključno z obema vratarjema. Naslednja tekma je na sporedu v soboto 25.2 na Bledu in verjamemo, da bo četrtfinalni dvoboj odločen že na tej tekmi. S tem bi se mladi Zmaji uvrstili v polfinale končnice.

Na preostalih tekmah četrtfinalnih obračunov smo videli prav tako zanesljivo zmago ekipe HK MK Bled, ki je kar s 26:0 premagala mlado ekipo HK Celja. Prav tako je ekipa HK Slavije Junior pričakovano z 9:1 premagala ekipo HK Triglav. Še najbolj razburljivo je bilo na Jesenicah, kjer so gostje iz Maribora po prvi tretjini vodili že z 2:0, a so na koncu vseeno zmagali domačini z rezultatom 3:2.

Povratne tekme teh dvobojev bodo tudi na sporedu v soboto 25.2

 

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam nastopajočih igralcev lahko preberete na tej povezavi.

Razpored in stanje v končnici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top