skip to Main Content
Mlajši dečki zanesljivo v polfinale

Sobota 25.2 je prinesla druge tekme četrtfinalnih bojev selekcij U-12 v končnici državnega prvenstva.

Avtor: Lidija Bole

Zmaji so po zanesljivi zmagi v Tivoliju odpotovali na povratno tekmo na Bled k ekipi HDD Bled. Glede na rezultate in dosedanji potek prvenstva je bilo pričakovati zanesljivo zmago čete trenerja Igorja Beribaka. Vendar, ker za ekipo HDD Bled igrajo tudi nekateri naši “posojeni” Mlajši dečki, so takšne tekme vseeno nekaj posebnega in zanimivega.

Zmaji in Mlajši dečki Olimpije, ki v letošnji sezoni nosijo dres kluba HDD Bled so tudi skupaj odpotovali na tekmo, tako da je bilo časa za druženje in veselje več kot dovolj.

Tekma se sicer ni pričela z rezultatsko nadvlado Ljubljančanov, tako kot potekale preostale tekme med tema dvema tekmecema v tej sezoni, a vodstvo Zmajev po prvi tretjini s 3:0 je vseeno dajalo zadostno jamstvo, da danes presenečenja vseeno ne bo in da se bo četrtfinalni dvoboj končal že po dveh tekmah. Tekma se je končala z rezultatom 6:1 in trener Igor Beribak je bil na koncu vseeno zadovoljen z igro vseh svojih varovancev, ki so prav vsi dobili priložnost na tekmi.

S trem se je ekipa Olimpije uvrstila v polfinale končnice državnega prvenstva, kjer jo čaka ekipa HK Slavije Junior, ki je prav tako na drugi tekmi že v petek s 6:1 že drugič premagala ekipo HK Triglav. Tudi preostali dve četrtfinalni tekmi sta se odvili v korist zmagovalcev prvih tekem, tako da so sedaj vsi četrtfinalni pari že končani. Danes je ekipa Jesenic še drugič premagala ekipo HDK Maribor (po tesnem izidu na prvi tekmi, je bila tokrat zmaga Jeseničanov 7:1 bolj zanesljiva), ekipa HKMK Bled pa je z izidom 12:5 premagala ekipo HK Celje, kjer so ponovno nastopili nekateri Ljubljanski Malčki in dokazali, da se počasi lahko kosajo tudi z najboljšimi ekipami v prvenstvu.

Znana sta torej oba polfinalna para. HK Olimpija gosti ekipo HK Slavija Junior, ekipa HK MK Bled pa ekipo HD Mladi Jesenice. Prve tekme bodo na sporedu v torek 7.3, druge prav tako v torek 14.3, morebitne tretje pa 21.3

Avtor: Lidija Bole

Poraženci četrtfinalnih parov pa se bodo v nadaljevanju prvenstva pomerili za končno razvrstitev od 5. do 8.mesta v prvenstvu. Ti pari se prav tako igrajo na dve dobljene tekmi (tekme se igrajo v istih dnevih kot polfinalne tekme). “Naši” Blejčani bodo tekmovanje nadaljevali v paru z ekipo HK Triglav, “naši” Celjani pa v paru z ekipo HDK Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi

Razpored in stanje končnice si lahko ogledate na tej povezavi. 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top