skip to Main Content
Mlajši dečki zanesljivo v finale

Torek 14.3 je prinesel drugo polfinalno tekmo Mlajših dečkov v državnem prvenstvu U-12.

Ekipa trenerja Igorja Beribaka se je odpravila v Zalog. Na prvi polfinalni tekmi so pred dnevi v Ljubljani zanesljivo slavili igralci v zelenih dresih in sicer z 8:1.

Avtor: Boštjan Ponikvar

Nekako smo vsi pričakovali, da bo tudi druga polfinalna tekma potekala v podobnem ritmu, a kljub vsemu je to polfinale in na takšnih tekmah je vedno potrebno pokazati najboljšo igro. In Mlajši dečki nas tudi tokrat niso razočarali.

V tekmo so vstopili odgovorno in odločno. Takoj so prevzeli pobudo na igrišču in že v prvi minuti povedli z 1:0. Ko so nato v 7.minuti vodstvo na 2:0 povišali v igri z igralcem manj, je bilo jasno, da danes presenečenja ne bo in da se bodo igralci lahko veselili uvrstitve v veliki finale. Do konca tretjine so zadeli še nekajkrat in rezultat po prvi tretjini je bil 4:0.

Gledano iz stališča premoči na terenu (vsaj v napadu) se je igra v drugem delu sicer malce bolj izenačila. Razmerje v strelih v tem delu igre je bilo namreč 11:10 za Zelene. A rezultatsko igralci Olimpije niso popuščali in do konca tretjine se je izid ustavil na zanesljivem vodstvu 8:0.

Podobno igro smo nato videli tudi v tretji tretjini. Domači igralci so se borili in nič kaj dosti niso zaostajali glede strelov na gol, a učinkovitost je bila bistveno bolj na strani gostov. Končni rezultat 12:0 je bil tako povsem zaslužen.

Mlajši dečki so se tako že drugo leto zapored uvrstili v finale državnega prvenstva, kjer bodo lahko v borbi z Blejčani branili naslov državnega prvaka. Blejčani so namreč prav tako z dvema zanesljivima zmagama (13:3 in 7:1) v drugem polfinalu ugnali sovrstnike z Jesenic.

Prva tekma finala državnega prvenstva bo v Tivoliju v soboto 25.3. Trener Igor Beribak ima tako dovolj časa, da v miru pripravi ekipo na zaključni finiš za osvojitev novega naslova državnega prvaka. Ne bo pa Ljubljančanom lahko. Ravno Blejčani so namreč tisti, s katerimi smo v rednem delu državnega prvenstva videli še najbolj izenačene tekme (v Ljubljani so Zmaji zmagali z 10:7, na Bledu pa so bili po podaljških boljši domačini s 4:3). Finale državnega prvenstva se igra na dve dobljeni tekmi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje in razvrstitev v končnici lahko spremljate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev na tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top