skip to Main Content
Mlajši dečki zaključili redni del Državnega prvenstva z odliko

Sreda 1.2 je prinesla še zadnjo tekmo rednega dela Državnega prvenstva za Mlajše dečke. V Tivoli je pripotovala ekipa iz Beljaka.

Ekipa EC VSV v državnem prvenstvu zaseda visoko 4.mesto, a naši Mlajši dečki v letošnji sezoni prikazujejo odlične predstave, tako da se tesne tekme tudi danes po pravici povedano nismo nadejali.

In res je bilo tako. Ekipa Igorja Beribaka se je odločno postavila po robu gostom že od prve minute dalje. V začetku smo sicer nekaj časa videli napadalno igro Zelenih brez zadetkov, a ko se je sredi prve tretjine mreža gostov prvič zatresla, poti nazaj ni bilo več. Zmaji so z učinkovito igro z odliko zaključili redni del državnega prvenstva. Končni rezultat se je ustavil pri 15:0 in tudi v obdobju igre, ko so gostje imeli celo dva igralca več na ledu, so Ljubljančani brez večjih težav ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Še več. En zadetek je bil dosežen ravno v igri z dvema igralcema manj (na spodnjem posnetku si lahko ogledate nekatere izmed zadetkov z današnje tekme). To kar najbolj veseli je dejstvo, da so ponovno vsi igralci prikazali dobro igro (trener Igor Beribak je preizkusil vse igralce, vključno z obema vratarjema) in da je očitno ekipa kot celota v zelo dobri formi.

Dobra forma bo prišla zelo prav v končnici, ki se začenja čez dobrih 14 dni (sobota 18.2 je na razporedu prva tekma). Zmaji so svoje tekme rednega dela že odigrali in so že osvojili najboljši izhodiščni položaj v končnici. Nekaj tekem državnega prvenstva preostalih ekip še ni odigranih. Redni krog je namreč na vrsti šele prihajajočo soboto, hkrati pa imajo nekatere ekipe še kar nekaj zaostalih tekem, ki jih nameravajo odigrati v naslednjih dneh. Končni vrstni red rednega dela in dokončni pregled parov četrtfinala končnice bo tako znan predvidoma v začetku naslednjega tedna. Zmaji se bodo zelo verjetno v četrtfinalu pomerili z ekipo HDD Bleda. Z veseljem pričakujemo tekme končnice in boj za obranitev državnega prvaka v katerem je ekipa Olimpije glede na prikazane igre v dosedanjem delu prvenstva vsekakor favorit.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici in neuradni razpored končnice si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top