skip to Main Content
Mlajši Dečki zaključili polovico prvenstva s polnim izkupičkom

V soboto 19.11 je potekal nov krog državnega prvenstva za selekcije U-12. Zmaji so se odpravili na zgodnje gostovanje v Beljak. Ekipa EC VSV je v letošnji sezoni prikazala že kar nekaj dobrih iger, a glede na rezultate in vzdušje v Ljubljanski ekipi, je lahko trener zelenih Igor Beribak svojim varovancem povsem zaupal.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

In igralci so zaupanje tudi opravičili. Tekmo so začeli odločno in že v prvi minuti so bili gostitelji prisiljeni narediti prekršek za izključitev. Tik pred iztekom kazni so gostje priložnost izkoristili in v 3.minuti je Olimpija že vodila z 1:0. Zmaji so s zanesljivo igro nadaljevali in konec 6.minute je semafor že kazal rezultat 3:0 za Olimpijo. Domačini so sicer rezultat znižali na 3:1. Končni rezultat prve tretjine je bil 4:1.

Druga tretjina je bila bolj izenačena, a vseeno so jo igralci Olimpije dobili z rezultatom 2:1 in tako začetek zadnje tretjine pričakali z zanesljivim vodstvo 6:2.

Zanesljiva igra Ljubljančanov je, tako kot že na nekaj prejšnjih tekmah omogočila, da je trener Igor Beribak v miru preizkusil vse igralce, vključno z obema vratarjema. Tako si lahko mlajši igralci, ki so v letošnjem letu šele začeli igrati za selekcijo U-12 nabirajo dragocene izkušnje.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

Letošnja ekipa Mlajših Dečkov ni zgolj zbir nekaj odličnih posameznikov, ampak predvsem široka in kompaktna skupina večih igralcev. To se je pokazalo že na marsikateri tekmi letošnjega prvenstva, ko so zmaji v drugi polovici tekme še dodatno izkoristili moč ekipe in dolge rezervne klopi. Podobno se je zgodilo tudi v Beljaku in v zadnji tretjini smo videli ogromno premoč gostov (razmerje v strelih 14:2). Tekma se je tako končala z zanesljivim rezultatom 11:3 za Olimpijo.

S to zmago so Ljubljančani odigrali polovico prvenstvenih tekem v rednem delu letošnjega tekmovanja in to s polnim izkupičkom 10 zmag, brez poraza. Olimpija tako zanesljivo zaseda prvo mesto na lestvici in z optimizmom pričakuje nadaljevanje. Nadaljevanje prvenstva pričakujemo že naslednjo soboto, ko v Tivoli prihaja ekipa HDK Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top