skip to Main Content
Mlajši dečki zaključili koledarsko leto z novimi tekmami

V soboto 30.12 je bil na sporedu še zadnji krog letošnjega koledarskega leta v Državnem prvenstvu selekcij U-12.

Ekipa Olimpija Zeleni se je odpravila v Kranj, ekipa Olimpija Beli pa je doma gostila ekipo HDD Bled.

Avtor: Aleš Modic

Prvi so na led stopili igralci ekipe Beli. Tokrat so se ekipi ponovno pridružili nekateri najmlajši, ki šele začenjajo spoznavati igro na celo igrišče. Zmaji so se v uvodnih minutah dobro borili. Po dveh malce nesrečno prejetih zadetkih, pa je koncentracija padla in gostje so do konca prve tretjine pobegnili na razliko 5:0. V drugi tretjini se je igra malce umirila. Do svojih priložnosti so prihajali tudi domači igralci, a žal zadetka v mreži gostov ni bilo. So pa na drugi strani zadevali njihovi napadalci in po koncu tretjine je bil rezultat 8:0. Mladi Beli hokejisti se še vedno niso predali. Borbena igra je prinesla svoje rezultate v zadnji tretjini, kjer so gostje sicer ponovno dvakrat zadeli, a enako so dvakrat zadeli tudi domači napadalci, tako da se je tekma končala z rezultatom 10:2 za goste.

Avtor: Dejan Kavčič

Na drugi strani je ekipa Zeleni nastopila v Kranju s ciljem priboriti si nove točke na prvenstveni lestvici, kjer trenutno zasedajo prvo mesto. Zeleni so kmalu prevzeli pobudo in kljub borbenosti domačinov, se je prva tretjina končala z vodstvom gostov 2:0. V drugi tretjini so domači igralci uspeli izid znižati na 2:1, a še pred koncem druge tretjine so Zmaji zopet “pobegnili” na dva zadetka razlike. 3:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine. Rezultatsko dokaj tesna tekma, je prinesla zanimivo zadnjo tretjino. Najprej so zadeli domači igralci in zaostanek je bil zmanjšan na 3:2. Zmaji so sicer nato ponovno zadeli, a domači igralci so bili še vedno vztrajni in z novim zadetkom je bil rezultat zopet skoraj poravnan 4:3. A gostje so proti koncu tretjine vseeno ponovno zadeli in s 5:3 je bila tekma verjetno odločena. Domači igralci so sicer nadaljevali s svojo borbo, a časa in moči za kaj več od znižanja vodstva na 5:4 ni bilo. Tekma se je torej končala s tesno, a pomembno zmago Ljubljančanov 5:4.

Avtor: Žiga Lesar

Na preostalih tekmah prvenstvenega kroga je prva ekipa Bleda premagala drugo ekipo z 11:5, Crvena Zvezda je z 8:0 premagala Maribor, Mladost je visoko z 19:5 premagala Celje, tekmi med Medvaščakom in Zagrebom ter Slavjo in Jesenicami pa nista bili odigrani. Je pa med tednom v zaostali tekmi Crvena Zvezda z 8:2 premagala še Medveščak.

Na prvenstveni lestvici Olimpija še vedno vodi pred ekipo Mladosti. Malce zadaj so nato naslednje tri ekipe: Slavija, Bled A in Hidria Jesenice. Zgoščeno in zanimivo pa postaja pri 6.mestu (ki še vodi neposredno v četrtfinale končnice). Na tem mestu se še vedno nahaja ekipa Kranja, vendar so ekipe Bled B, Crvene Zvezde in KHL Zagreba zelo blizu.

Prvenstvo se nadaljuje v soboto 6.1. Zeleni se odpravljajo na gostovanje k Medveščaku, Beli pa doma gostijo Slavijo.

 

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top