skip to Main Content
Mlajši dečki v zadnjem krogu koledarskega leta po pričakovanju z novimi točkami

Sobota 29. decembra je prinesla nov krog v tekmovanju državnega prvenstva mlajših dečkov (u-12). To je bil zadnji krog v letošnjem koledarskem letu.

Na led so stopili le igralci ekipe A, saj so igralci ekipe B svojo tekmo predčasno odigrali pred dnevi (premagali so ekipo Slavije – o čemer smo že poročali). Ekipa A je ostala doma in v Tivoliju gostila ekipo Medveščak.

Medveščak v letošnji sezoni ne blesti. V 14. krogih je osvojil le 7 točk. Pričakovati je bilo torej, da domači igralci ne bi smeli imeti večjih težav s svojim tekmecem. In res se je izkazalo, da je razlika med ekipama prevelika, da bi lahko videli kakšrnokoli presenečenje.

Mladi zmaji so dokaj hitro povedli z 1:0. Nato so borbeni gostje dolgo časa držali nizek izid. Ljubljančani so sicer napadali, a zadetka ni bilo. A proti konci prve tretjine so moči gostov vseeno malce popustile in zmaji so dosegli še dva zadetka. Zadnji od teh je padel v zadnji sekundi prve tretjine in tak konec prvega dela srečanja je nekako zaznamoval celotno tekmo in do konca prevesil ravnotežje v korist domače ekipe. V nadaljevanju je prednost le še naraščala. Zmaji so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, hkrati pa so dosegli še kar nekaj zadetkov in rezultat se je na koncu ustavil pri 13:0.

Na preostalih srečanjih je Triglav s 7:1 premagal Celje. Zanimivo pa je bilo v Zagrebu, kjer je bilo na tekmi med KACom in KHL Zagrebom še v začetku zadnje tretjine 0:0 – na koncu pa so z 2:1 slavali Celovčani.

 

Tekme državnega prvenstva se nadaljujejo v soboto 5. januarja. Ekipa A se odpravi v Maribor. Ekipa B pa počiva.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top