skip to Main Content
Mlajši dečki v vikendu odigrali kar tri tekme

Pretekli vikend je bil poln hokeja tudi za selekcije mlajših dečkov (U-12).

Na ledu sta bili obe naši ekipi, s tem da je ekipa Beli odigrala kar dve tekmi.

A najprej omenimo ekipo Zeleni. Ekipa Zeleni so spogleduje z najvišjimi mesti v državnem prvenstvu in v tekmi z zagrebškim Medveščakom se je pričakovalo, da večjih težav z novimi tremi točkami naši igralci ne bi smeli imeti. In res je bilo tako. Tekma v Zagrebu je tako minila bolj v smislu priprave na različne igralne kombinacije, ki bodo zelo prav prišle v naslednjih tekmah na koncu rednega dela državnega prvenstva in seveda v končnici. Zmaji so skozi celotno tekmo držali pobudo. Rezultat se je na koncu ustavil pri 16:0.

Rezultatsko je bilo bistveno bolj zanimivo pri ekipi Beli. Ti so odigrali kar dve tekmi. Najprej je v soboto sledila domača tekma proti ekipi Slavije. Ekipa HK Slavija Junior se sicer na lestvici nahaja za našo ekipo, a v prestopnem roku na začetku koledarskega leta sta se obe ekipi malce premešali, tako da razmerje moči ni več nujno takšno kot je na lestvici. Če temu dodamo še naboj mestnega rivalstva, je bilo povsem razumljivo, da bila tekma zelo izenačena.

Prva tretjina je minila mirno. Razmerje v strelih je bilo 5:5, rahlo pobudo pa so imeli naši igralci. A zadetkov ni bilo in tretjina se je končala z nogometnim izidom 0:0. Več nevarnih priložnosti smo nato videli v drugi tretjini. Razmerje v strelih je bilo sicer podobno (6:5), a živahnosti je bilo več. Pobuda je prešla na stran gostov, ki so tudi prvi zadeli. Naši igralci so v 25. minuti napadali v napadalni tretjini, kjer pa so gostje prestregli plošček, krenili v hiter protinapad in zadeli za 1:0. To je bil nato tudi končni rezultat druge tretjine.

Še dodatno pa se je igra razživela v zadnji tretjini. Tu smo videli tudi bistveno več strelov (razmerje 10:12). Najprej so na svoj račun prišli domači igralci. Že v 3. minuti zadnje tretjini so dobili priložnost za protinapad. Zadrsali so proti vratarju. Sledilo je nekaj strelov, dokler ni eden izmed odbitkov pristal v mreži in izid je bil izenačen na 1:1. Temu zadetku je nato sledila še izključitev na strani gostov in nove priložnosti za zmaje, ki pa jih žal niso izkoristili in začetna pobuda v tretjini je nato kmalu ponovno prešla na stran gostov. Gostje so v zadnji tretjini več napadali. So pa imeli igralci Olimpije 8 minut pred koncem na svojih palicah “zaključno žogico”. V tej minuti so si priborili dve lepi priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni. Novi priložnosti sta nato sledili še malce kasneje. Najprej so napadalci Olimpije sprožili nevaren strel z modre črte, v nasprotnem napadu pa so gostje plošček ustrelili za las preko domačih vrat. A vse te priložnosti so nato le prinesle zadetek in tega so dosegli gostje. Ob zadetku so imeli naši igralci kar malce smole. Gostujoči napadalec je namreč od strani podal proti našim vratom, kjer pa je plošček zadel našega branilca v hrbet, od koder se je odbil v naša vrata. Gostje so tako povedli z 2:1, časa in moči za preobrat, kljub temu, da so zmaji na koncu poizkusili še v igri brez vratarja, pa ni bilo več.

Že naslednji dan je zmaje čakala nova tekma. Na vrsti je bila zaostala tekma z ekipo HDD Bled. Tekma je bila odigrana na Bledu. To je bila v nekaj dneh že druga tekma med tema dvema nasprotnikoma. V tekmi pred dnevi v Tivoliju so slavili gostje z Bleda. Zmaji so vodili že s 4:2, a na koncu je bil bled z izkušenejšimi igralci boljši s 5:4. In podobno se je tekma razpletla tudi tokrat.

Prva tretjina je pripadla zmajem. Domače moštvo so nastreljali kar z 10:6. Kar pa je še bolj pomembno je to, da so zmaji kar trikrat zadeli. Vodstvo s 3:0 po prvi tretjini je bilo dokaj visoko. Vse skupaj je izgledalo zelo dobro tudi v drugi tretjini, ki so jo igralci Olimpije odprli z novim zadetkom že v 1. minuti igre. A v tej tretjini so bili vseeno boljši nasprotnik domači igralci. Kmalu je sledil prvi zadetek tudi pri njih. Sicer so nato v 5. minuti nadaljevanja igralci Olimpije ponovno zadeli in povedli s 5:1, a do konca tretjine so več ali manj napadali domači igralci. Izid je dolgo časa ostal nespremenjen, nato pa smo v zadnjih minutah videli nove zadetke. Dva so dosegli domači, enega pa zmaji in tretjina se je končala z rezultatom 6:3 v korist Olimpije.

Glede na razmerje v strelih so zmaji drugo tretjino kar dobro preživeli, nato pa je prišla na vrsto zadnja tretjina. Tako kot na prvi tekmi so ponovno prišle do izraza izkušnje starejših igralcev pri domači ekipi in vodstvo Olimpije se je počasi pričelo “topiti”. V 5. minuti zadnje tretjine so domači igralci najprej dosegli dva hitra zadetka in znižali rezultat na 6:5. Izenačujoči zadetek pa je padel prav v zadnji minuti. Sledil je podaljšek, kjer so se naši igralci borili še naprej, a gostje so bili vseeno uspešnejši in z zadetkom v podaljšku so si priborili zmago s 7:6.

Na preostalih tekmah je Triglav s 6:5 premagal Celje. Celjani so vodili skozi celotno tekmo in so šele proti koncu popustili proti favorizirani ekipi iz Kranja. Jesenice so z 11:1 premagale HKMK Bled, KAC je s 4:3 premagal KHL Zagreb, Mladost pa je bila s 7:2 boljša od Maribora.

Na prvenstveni lestvici še vedno vodijo prve tri ekipe (EC KAC, Jesenice, Olimpija Zeleni). Ekipa Beli pa ostaja na 6. mestu.

Prvenstvo se nadaljuje v soboto 26. januarja. Ekipa Zeleni doma gosti ekipo HK MK Bled, ekipa Beli pa se odpravlja v Zagreb k ekipi KHL Medveščak.

 

Fotografije s tekme Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme Beli v soboto (Slavija) si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme Beli v nedeljo (Bled) si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top