skip to Main Content
Mlajši dečki v prvi tekmi četrtfinala s prednostjo

Vikend je prinesel prve tekme četrtfinalnih dvobojev državnega prvenstva selekcij U-12.

Avtor: Lidija Bole

V soboto so bile odigrane prve tekme na treh dvobojih. Slavija je v Kranju premagala Triglav s 4:3. Rezultat je bil tesen, a so vseeno gostje večji del tekme vodili. Mladost je zanesljivo s 16:3 premagala Zagreb, Bled pa je po prvi tretjini v tekmi z Jeseničani vodil že s 5:0, na koncu pa zabeležil zmago z rezultatom 8:4.

V nedeljo pa je bila nato na sporedu še tekma med Olimpijo (ekipa Zeleni) in Crveno zvezdo. Tekma bi sicer morala biti odigrana v Beogradu, a sta se ekipi dogovorili za zamenjavo domačinstva in bo tako druga tekma (na sporedu bo v torek 6.marca) odigrana v Beogradu.

Gostje so se pokazali kot čvrsta ekipa in gostje so na koncu prve tretjine tudi prvi prišli v vodstvo. Vendar to vodstvo ni trajalo dolgo, saj so Zmaji kmalu izenačili.

Po izenačenem rezultatu 1:1 v prvi tretjini so Zmaji poizkušali svoje prednosti vnovčiti v drugi tretjini. Dolgo časa ni bilo zadetka, nato pa so sledili trije hitri zadetki in druga tretjina se je končala z rezultatom 4:1.

So se pa gostje po slabši drugi tretjini nato vseeno zbrali in preprečili, da bi ekipa Olimpije Zeleni že na prvi tekmi dosegla neulovljivo prednost. Igra v zadnjem delu je bila tako ponovno bolj izenačena. Enkrat so nato vseeno še zadeli Zmaji, ki na povratno tekmo v Beograd tako odhajajo s prednostjo 5:1.

Tekma v Beogradu bo torej odigrana že v torek 6.marca, preostale povratne tekme drugih dvobojev, pa bodo odigrane v soboto 10.marca.

 

Seznam igralcev Olimpije Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice državnega prvenstva lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top