skip to Main Content
Mlajši dečki v prvi polfinalni tekmi v zaostanku

V soboto 16. marca je prišla na vrsto prva polfinalna tekma državnega prvenstva selekcij mlajših dečkov u-12.

Zmaji so se odpravili na Jesenice. Na vrsti je bil pravi derbi, ki hkrati predstavlja tudi nekakšno finale pred finalom. V drugem polfinalnem paru si namreč stojita nasproti ekipi Triglava in KAC-a. Seveda je ta drugi polfinale vse prej kot odločen v naprej, a vsa statistika pravi, da bi na koncu v finale vseeno moral napredovati KAC. To pa bi pomenilo, da je zmagovalec dbovoja Olimpija – Jesenice v resnici hkrati tudi državni prvak za to sezono.

Ekipi sta se torej z optimizmom podali v prvo tekmo tega pomembnega dvoboja. Tekom sezone sta se ekipi “na papirju” že srečali, a v resnici sta se danes prvič srečali v polni sestavi. V prvem delu sezone so namreč zmaji nastopali razdeljeni v dveh ekipah (Beli in Zeleni). V drugem delu sezone pred tedni pa je bila nato res na sporedu medsebojna tekma, kjer so igralci Olimpije že nastopili v skupni sestavi. Zmaji so takrat zmagali kar s 7:2, a resnici na ljubo so takrat gostje v Tivoliju nastopili s precej zdesetkano ekipo, saj je bilo kar nekaj pomembnih igralcev takrat bolnih.

Kakorkoli že, tokrat je šlo za res in ekipi sta bili pripravljeni na tekmo v več ali manj polnih postavah. V prvi tretjini so najprej pobudo prevzeli domači. A ta pobuda je v smislu priložnosti trajala le nekaj uvodnih minut. Za tem so naši igralci igro malce umirili. Igra je bila zelo borbena in zelo izenačena. Prvo pravo priložnost so si naši igralci izborili v 7. minuti, a plošček je ob strelu preletel vrata. Borbena igra, predvsem v obeh obrambah, se je kazala tudi na rezultatu. Ta je vse do konca prve tretjine ostal 0:0.

V drugi tretjini se je izenačena igra nadaljevala. Kmalu pa so domači igralci prišli do priložnosti, saj so zaradi napačne menjave naših, imeli nekaj minut igralca več na ledu. Razumljivo so takrat pritisnili na naša vrata, a izid je ostal nespremenjen. Se je pa izid na žalost spremenil kmalu po tem, ko sta ekipi zadrsali v polni postavi. Pritisk domačih se je torej obrestoval in ekipa Jesenic je v začetku druge tretjine vodila z 1:0.

Ta zadetek je naše kar malce prebudil in pričele so prihajati tudi priložnosti naših igralcev. Sledilo je nekaj prekrškov za izključitev in pri enem takšnem prekršku domače ekipe, so naši zmaji to s pridom izkoristili ter izid izenačili na 1:1. Tudi po tem zadetku so se napadi Olimpije nadaljevali, a je nato prišlo do nesrečne napake v naši obrambi. Nesporazum je pripomorel, da sta praktično dva domača napadalca prišla sama pred našega vratarja in zadetek je bil seveda neizbežen. Domača ekipa je vodila z 2:1. Ta zadetek je igro, ki je bila v vzpodu kar malce podrl, tako da so do konca tretjine pobudo ponovno prevzeli domači. Pridrsali so si nekaj lepih priložnosti, a rezultat je ostal nespremenjen in tekma z rezultatom 2:1 na prehodu v zadnjo tretjino vsekakor še ni bila odločena.

Tretja tretjina je prinesla novo borbo in novo izenačeno igro. V prvem delu so imeli naši igralci celo nekaj več priložnosti. V eni izmed takšnih priložnosti, je naš napadalec zadel celo okvir vrat. Nato pa se je tekma 7 minut pred koncem pričela lomiti v korist domače ekipe. Najprej so domači napadalci izkoristili svoje spretnosti in povišali svoje vodstvo na 3:1. Takoj za tem pa je sledila še napaka v napadu naših in nova dvo-minutna kazen, ki so jo domači zelo hitro tudi izkoristili. Kar naenkrat je bil rezultat 4:1 za domačo ekipo in tekma je izgledala, kot da je odločena. In res se je izkazalo, da sta danes ekipi preveč izenačeni, da bi bil preobrat možen. Naši igralci so sicer še vztrajali, tako da so do konca tekme izid še znižali na 4:2, a to je bilo tudi vse in domači so se lahko veselili nove zmage.

Polfinalni dvoboj se nadaljuje že v torek, ko bo tekma v Tivoliju. Morebitna tretja tekma pa bo na sporedu v soboto. V drugem polfinalnem dvoboju je KAC dokaj prepričljivo s 5:1 pričakovano premagal Triglav.

 

Seznam nastopajočih igralcev Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top