skip to Main Content
Mlajši dečki v končnici prvenstva še brez poraza

Sobota 25.3 je prinesla začetek finalnega obračuna končnice državnega prvenstva U-12. Prva tekma se je odigrala v Ljubljani. V goste so prišli igralci z Bleda.

Ekipi HK Olimpija ter HK MK Bled sta bili tudi dve najbolje uvrščeni ekipi rednega dela prvenstva, tako da je bil na vrsti pravi finale. A zmage in predstave ekipe Igorja Beribaka v rednem delu so bile vseeno dovolj prepričljive, da smo lahko šteli Zmaje kot favorite v tem prvem finalnem srečanju.

In mladi Zmaji so vlogo favoritov upravičili. Tekmo so sicer bolje pričeli Blejčani, saj so si v prvih minutah ustvarili dve priložnosti, a je bil domač vratar dovolj zanesljiv, da do spremembe rezultata ni prišlo. V bistvu smo prvo priložnost za domače videli šele v 6.minuti (posnetke glavnih priložnosti in zadetkov si lahko ogledate na spodnjem video povzetku tekme). In učinkoviti Ljubljančani so jo že takoj vnovčili za vodstvo z 1:0. Po levi strani je lepo prodrl Ljubljanski napadalec in se sam znašel pred vratarjem. Prvi strel je bil s strani gostov uspešno blokiran, a odbitek je prišel do drugega napadalca, ki je plošček potisnil v mrežo.

Odprta igra z obeh strani se je nadaljevala in v nadaljevanju so bili ponovno uspešnejši domači igralci. Ljubljančani so v 9.minuti napadali v napadalni tretjini. Videli smo manjšo priložnost, a brez zadetka. Gostje so prišli do ploščka ter pričeli z organizacijo napada, a so pri tem storili napako in plošček jim je ušel do Ljubljanskega napadalca, ki je z natančnim strelom z višine bulija ponovno premagal gostujočega vratarja.

Četudi je bilo hitro vodstvo že kar veliko, tekme seveda še ni bilo konec. Borbeni gostje so nadaljevali s svojo igro in do konca tretjine so nekajkrat resno zapretili Ljubljanskim vratom. Takšna igra je botrovala, da so gostje čisto v zadnjih sekundah igre dosegli svoj prvi zadetek in izid je bil znižan na 2:1.

Zmaji so v začetku druge tretjine vzpostavili ravnotežje in sledilo je nekaj lepih priložnosti na obeh straneh. Sčasoma so gostje ponovno postajali podjetnejši in več dela je imel Ljubljanski vratar. V 20.minuti pa smo videli nov lep prodor Ljubljanskih napadalcev, tokrat po levi strani. Sledila je lepa podaja na desno stran in enako lep strel na gol. Gostujoč vratar je bil pri strelu nemočen in Ljubljančani so vodili s 3:1. Tokrat je zadetek napade gostov vseeno malce zaustavil. Do konca tretjine smo tako videli več napadov na strani domačih, kot gostov. V zadnji minuti so ponovno na svoj račun prišli domači gledalci. Ob hitrem protinapadu je bil s prekrškom zaustavljen napadalec in sodnik je pokazal na kazenski strel, kar so Ljubljančani znali izkoristiti. Tretjina se je tako končala z rezultatom 4:1.

Prvih 5 minut igre v zadnji tretjini je minilo dokaj umirjeno, brez pravih priložnosti. Nato pa je v 37.minuti sledil napad gostov z desne strani. Blejski napadalec je v višini gola nato močno podal pred gol, kjer je čakal drug Blejski napadalec in iz bližine dosegel gol. Rezultat je bil znižan na 4:2. Tekma je rezultatsko postala zanimiva, a vseeno so imeli Ljubljančani dovolj nadzora nad igro, da preobrat ni bil možen. Že takoj v naslednji minuti so si lepo priložnost pridrsali Ljubljančani, a strel po lepi podaji na desno stran ni končal v mreži. Ko pa je v 40.minuti Ljubljanski napadalec nov protinapad učinkovito spremenil v zadetek, je bila tekma praktično odločena.

Blejski igralci so se kar malce vdali v usodo in Ljubljanski igralci so lahko do konca srečanja prikazali še nekaj lepih akcij. V 42.minuti smo tako videli povišanje vodstva na 6:2. V 43.minuti pa je sledil nov protinapad (ravno iz protinapadov so domači na današnji tekmi dosegli večino zadetkov) kjer je bil postavljen tudi končen rezultat tekme, 7:2 za Zmaje.

Zmaji so tako zasluženo slavili na prvi tekmi. Druga tekma sledi že v ponedeljek na Bledu. Prvenstvo bo v primeru zmage Olimpije odločeno že na Bledu, sicer pa se finalna serija seli nazaj v Tivoli. Čestitke Zmajem za dobro igro in verjamemo, da nas v ponedeljek na Bledu ponovno razveselijo.

Poleg finalnega dvoboja so na vrsti tudi ostali dvoboji za razvrstitev. V prvi tekmi za 3.mesto so igralci Slavije v tesni tekmi po izvajanju kazenskih strelov premagali ekipo z Jesenic (3:2). V tekmi za 5.mesto so bili Mariborčani boljši od Kranjčanov (4:1), v tekmi za 7.mesto pa so bili Celjani boljši od ekipe HDD Bled (10:5). Tudi vsi ti obračuni se igrajo na dve zmagi in to je bila šele prva odigrana tekma.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Avtor foto in video vsebine: Video2go.live

Razpored in stanje v končnici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme (obogatena s fotografijami Mitje Pipana) si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top