skip to Main Content
Mlajši dečki v ekipi A so v zaostali tekmi dosegli novo zmago

V torek 28. novembra so mlajši dečki ekipe A odigrali tekmo na Bledu. Pomerili so se z ekipo HKMK Bled. Šlo je za zaostalo tekmo, ki bi morala biti na sporedu že pred tedni.

Gledano iz stališča lestvice, so Zmaji na tekmi nastopili kot favorizirana ekipa. Ekipa A se namreč trenutno nahaja pri vrhu lestvice, ekipa HK MK Bled pa se z nekaterimi drugimi ekipami bori za 8. mesto, ki še vodi v končnico na koncu sezone. A razlike v mlajših selekcijah lahko hitro skopnijo in “premoč na papirju” je bilo potrebno dokazati tudi na ledu.

Tega se je ekipa pod vodstvom Andreja Hebarja zavedala in zato so že od vsega začetka v tekmo vstopili odločno. Že v prvih minutah so si Zmaji priigrali nekaj priložnost, po 5. minutah igre pa je vodstvo Olimpije znašalo že 2:0. Po uvodnih minutah se je igra nato malce umirila in postopoma so pobudo začasno prevzeli domači igralci. Sledilo je nekaj nevarnih napadov. Med drugim so s strelom od daleč zadeli tudi vratnico. A obramba Olimpije je bila dovolj pazljiva, da do spremembe rezultata ni prišlo. Vse skupaj pa se je umirilo, ko so naši Zmaji v hitrem protinapadu dosegli še en zadetek za vodstvo s 3:0. V nadaljevanju so nato domači igralci vseeno sprožili še nekaj strelov in eden od teh je iz razdalje končal v mreži. A to je zgolj pomenilo znižanje rezultata na 3:1, vodstvo Olimpije pa v resnici nikoli ni bilo ogroženo.

Druga tretjina se je pričela podobno kot prva. Zmaji so imeli terensko premoč: Res pa hitrih zadetkov tokrat nismo videli. Ko je že kazalo, da se bodo domači igralci ubranili vseh napadov Olimpije in morebiti celo krenili v preobrat, pa tega Zmaji niso dovolili. V 8. minuti druge tretjine so napadalci Olimpije ponovno zadeli in s 4:1 je bila tekma že skorajda odločena. Še posebej zato, ker igralci Olimpije premoči na ledeni ploskvi niso prepustili domačim. To se je pokazalo tudi na koncu druge tretjine, ko so Zmaji ponovno zadeli. 5:1 je bil tudi končen rezultat druge tretjine.

Zadnja tretjina novih zadetkov ni prinesla. Videli smo sicer nekaj priložnosti na obeh straneh. Domači igralci so se trudili, a moči za preobrat enostavno niso imeli. Zmaji pa so se očitno z rezultatom zadovoljili in so se bolj posvečali temu, da tekmo mirno pripeljejo do konca, kot pa da dosežejo nove zadetke. Igralni čas se je tako počasi iztekel in s 5:1 se je tekma tudi končala.

V prihajajoči soboti so igralci ekipe A prosti, tako da v resnici s tekmovanjem nadaljujejo šele naslednjo soboto, ko odpotujejo v Zagreb k ekipi KHL Zagreb. Igralci Ekipe B pa s tekmovanjem nadaljujejo že to soboto, ko v Tivoliju gostijo Celje.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih v ekipi Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top