skip to Main Content
Mlajši dečki v dvojnem programu polovično uspešni

Nova sobota in nove tekme v selekciji mlajših dečkov U-12. Tokrat smo imeli pri Olimpiji ponovno dvojni program.

Ekipa A se je odpravila na Jesenice, ekipa B pa je doma gostila KHL Zagreb.

Najprej so na led stopili mladi igralci ekipe B v Tivoliju. Ekipa Zagreba sicer ne sodi v vrh prvenstvene lestvice, so pa v letošnji sezoni že pokazali nekaj dobrih iger in ekipa trenerja Igorja Berikaba se je morala za uspeh na tej tekmi kar potruditi.

Prva tretjina je minila z malo akcijami pred obema vratarjema. Ekipi sta na nasprotnikova vrata skupaj sprožili le 12 strelov. Od tega Zmaji le 4. V takšni igri so bili uspešnejši gostje, ki so v zadnjih minutah tretjine dosegli prvi in edini zadetek v tem delu igre. Več akcije smo videli v nadaljevanju. Gostje so sicer takoj v nadaljevanju igre povedli že z 2:0, a to ni bil dejanski pokazatelj gibanja rezultata. Že takoj zatem je Olimpija znižala na 2:1 in pričel se je lov na prvo vodstvo. Prej je bilo seveda potrebno izid še izenačiti, kar je mladim igralcem Olimpije uspelo v 30. minuti. Prvo vodstvo pa je sledilo še v drugi tretjini. V 35. minuti so igralci Olimpije izkoristili prednost igralca več na ledu in prvič na tekmi povedli s 3:2. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V začetku zadnje tretjine smo nato najprej videli hiter zadetek gostov in ponovno izenačenje rezultata na 3:3. A to ni trajalo dolgo. Že nekaj minut zatem so bili domači igralci ponovno v vodstvu s 4:3 in tu so se naleti gostov počasi ustavili. Gostje do konca tekme niso več zadeli. So pa zato še dvakrat zadeli domači igralci in s končnim rezultatom 6:3 je zmaga zasluženo ostala doma.

Na drugi strani ekipa B rezultatsko ni bila tako uspešna. Ekipa trenerja Andreja Hebarja je upravičeno pričakovala težko tekmo. Na Jesenicah so se Zmaji v prvi tretjini dobro borili, a počasi so na ledu pričeli prevladovati domači igralci. Zmaji so imeli svoje priložnosti in svoje napade, a vseeno so bili bolj konstantni in bolj prodorni domači igralci. Do zadnjih minut prvega dela igre je bil izid izenačen 0:0, nato pa so igralci Jesenic proti koncu tretjine vseeno dvakrat zadeli in tako poskrbeli za vodstvo že v prvi tretjini..

Podobna igra se je odvijala v drugi tretjini, kjer so bili domači igralci še za odtenek uspešnejši in so dosegli nove tri zadetke. Igralci Olimpije so svoje priložnosti ispeli realizirati šele v zadnji tretjini. Najprej so sicer domači igralci povedli s 6:0, a nato so igralci Olimpije dvakrat zapored zadeli in s tem naredili rezultat bolj privlačen. Nenazadnje so si te zadetke tudi zaslužili. Na koncu pa so še enkrat zadeli domači in tekma se je končala z rezultatom 7:2.

Na preostalih tekmah je Slavija visoko premagala Maribor z 19:2, HK MK Bled je z 8:5 premagal Celje, Triglav pa je z 12:2 premagal Mladost.

Nadaljevanje bi se za mlade Zmaje moralo nadaljevati naslednjo soboto. A tekma ekipe A s Triglavom je bila na željo Kranjčanov prestavljena, tako da je naslednja tekma na sporedu šele 3. novembra (gostovanje pri HK MK Bled). Ekipa A pa bi se morala naslednjo soboto odpraviti na gostovanje k ekipi HDD Bled. Obstaja možnost, da bo tudi ta tekma na željo ekipe HDD Bled prestavljena. Če bo, potem bo naslednja tekma za ekipo B domača tekma 3. novembra proti Medveščaku.

 

Fotografije s tekme ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe B si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe B si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top