skip to Main Content
Mlajši dečki tudi v Zagrebu pokazali pravo igro

Sobota 28.1 je prinesla nov, predzadnji krog državnega prvenstva selekcij U-12. Zmaji so odpotovali v Zagreb.

V Zagrebu bi morali po prvotnem načrtu videti dvojni obračun – najprej selekcij U-12, nato pa še selekcij U-16, a so bolezni zdesetkale ekipo U-16 in je bila tekma prestavljena na kasnejši datum.

Mlajši dečki so se tako v jutranjih urah sami odpravili na pot. Glede na rezultate smo lahko pričakovali težko tekmo. Mlajši dečki sicer suvereno obvladujejo položaj v letošnjem prvenstvu, a ekipa mladih Zagrebčanov se prav tako bori za višja mesta na prvenstveni lestvici in pred meseci so prav Zagrebčani v Ljubljani pokazali, da so lahko Ljubljančanom vsaj v posameznih obdobjih igre dokaj enakovredni. Takrat so Ljubljančani slavili z rezultatom 5:1.

Tudi v Zagrebu smo videli dokaj izenačen dvoboj v prvi tretjini, ki so jo Zeleni dobili z rezultatom 2:1. A kvaliteta je bila vseeno dovolj na strani igralcev Olimpije, da se je tekma počasi suvereno prevesila v korist Zelenih, tako da so na koncu Ljubljančani zanesljivo slavili z rezultatom 10:3.

Tako kot prejšnji dan na Jesenicah, so tudi tokrat praktično vsi igralci prikazali kvalitetno igro, tako da je bil trener Igor Beribak s prikazanim zadovoljen. Še posebej zato, ker je bil to bistveno boljši pokazatelj trenutne forme od tekme z ekipo Jesenic, ki v letošnji sezoni še niso prikazala veliko dobrih iger.

S to zmago Ljubljančani zanesljivo ostajajo na prvem mestu prvenstvene lestvice. Do konca rednega dela prvenstva jih v sredo čaka še zadnja tekma z Avstrijskim moštvom EC VSV.

Končna lestvica rednega dela se počasi kristalizira, a poleg zadnjega kroga določene ekipe čakajo še neodigrane zaostale tekme. Večji del teh tekem se nanaša na tekme z ekipo Crvene Zvezde, ki ji zelo verjetno do konca rednega dela ne bo uspelo pod streho spraviti vseh tekem. Zato bo tudi končna lestvica v resnici določena šele ob koncu rednega dela prvenstva, saj ni jasno na kakšen način se bodo zaostale tekme z Beograjčani upoštevale na lestvici. Kakorkoli že, igralci HK Olimpije imajo zagotovljen najboljši izhodiščni položaj v končnici, ki se začne 18.februarja.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev na tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top