skip to Main Content
Mlajši dečki so zaključili s tekmami rednega dela prvenstva

V soboto 15. februarja je bila na sporedu zadnja prvenstvena tekma rednega dela državnega prvenstva. Naši mladi zmaji so se odpravili v Zalog. Sicer se je Olimpije že pred to tekmo pozicionirala na 2. mestu prvenstvene lestvice in že pred to tekmo je bilo jasno, da so Založani po rednem delu na 7. mestu. A vseeno je bila tekma dokaj zanimiva. K temu je verjetno pripomoglo tudi dejstvo, da je Olimpija, tudi zaradi odsotnosti večjega števila igralcev, nastopila v zelo pomlajeni zasedbi. A to jo ni zaustavili na poti v k novi zmagi. Še več. Vse tri zadetke na današnji tekmi so dosegli igralci letnika 2009….

Prvih nekaj minut tekme je minilo v izenačeni igri. Po 5 minutah tekme so do nekaj več priložnosti pričeli prihajati naši igralci. K temu so pripomogle tudi izključitve na strani domačih. Igra je bila dokaj živahna s priložnostmi na obeh straneh. Več jih je bilo na naši strani, a to ni bilo dovolj, da mreže ne bi ostale nedotaknjene in prva tretjina se je končala z nogometnim izidom 0:0.

V drugi tretjini so domači začutili, da se s pomlajeno ekipo Olimpije lahko kosajo in so prevzeli pobudo. Uvodne minute so pripadle domači ekipi. V teh minutah so celo dosegli zadetek, a je bil ta razveljavljen, ker je bil dosežen z drsalko. Po treh minutah pritiska domačih pa je sledil hiter protinapad naše ekipe, kjer je naš napadalec na koncu le uspel plošček poslati na domača vrata. V gneči je plošček domačega vratarja malce presenetil in Olimpija se je veselila prvega vodstva. Že takoj v naslednjem napadu pa je sledila nova lepa kombinacija najmlajšega napada in vodstvo Olimpije je znašalo že 2:0. Na 3:0 pa so naši povišali na sredini druge tretjine in nekako je kazalo, da se tekma počasi odloča. A ta je ostala odprta in tudi domači igralci so si občasno priigrali svoje priložnosti. Eno izmed teh so v zaključnih minutah druge tretjine tudi izkoristili in s 3:1 je bila tekma vsaj na videz še odprta.
V zadnji tretjini je bila igra ponovno izenačena. Domači so pritiskali, da bi se vrnili v tekmo, naši pa so dovolj uspešno kontrolirali razliko dveh zadetkov. Nekaj časa je bilo več priložnosti na domači strani, a naš mladi vratar se je izkazal in ni dovolil domači ekipi, da bi se približala. Kljub občasnim priložnostim je razlika naših ostala nespremenjena in zmaga naših v resnici nikoli ni bila zares ogrožena. Tekma se je na koncu končala z rezultatom 3:1 in Olimpija se je veselila nove zmage.

Redni del prvenstva je tako (vsaj za ekipo Olimpije) končan. Naši mladi zmaji bodo v končnico vstopili z 2. mesta. Končnica se prične v torek 3. marca, ko naši v Tivoliju gostijo ekipo Slavije.

 

Zapisal: Vladmir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top