skip to Main Content
Mlajši dečki so v Gradcu prišli do prve letošnje zmage

V soboto 22. oktobra je bila na vrsti nova prvenstvena tekma za našo selekcijo u-13. Po treh uvodnih porazih so se naši tokrat odpravili v Gradec. Glede na letošnje izide bi lahko rekli, da je domača ekipa Steiermark Academy veljala za favorizirano ekipo, vendar so naši že v nekaterih uvodnih tekmah, vsaj v posameznih tretjinah, pokazali da lahko igrajo s sovrstnik, tako da smo se tudi tokrat nadejali podobne borbe. In točno tako je tudi bilo.

Prvi so povedli naši hokejisti. V 10. minuti so sicer domači izid izenačili na 1:1, a naši so bili odločeni, da prvo tretjino dobijo. Do konca tega dela srečanja so dosegli še dva zadetka in na prvi odmor sta ekipi odšli z lepo prednostjo naših 3:1. Druga tretjina se je za naše pričela še bolje. Že v uvodni minuti so dosegli zadetek in vodstvo se je povišali na 4:1. Je bil pa to tudi edini zadetek v tej tretjini.

Če so naši zadeli takoj v uvodu druge tretjine, so gostje zadeli takoj v uvodi v tretjo tretjino. Visoka prednost naših se kar naenkrat pri 4:2 ni zdela več tako visoka. A naši tokrat niso dopustili, da bi jih nasprotnik po našem vodstvu ujel. Sredi zadnje tretjine so zadeli in s 5:2 je bila tekma bržkone odločena. Sicer tu še ni bilo konec zadetkov. Dvakrat so še zadeli domači, enkrat pa še naši in Olimpija se je lahko veselila prve letošnje zmage s 6:4.

Naslednja priložnost za naše nove točke pa bo že naslednjo soboto, ko naši “odpotujejo” v Zalog.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico letošnjega prvenstva spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top