skip to Main Content
Mlajši dečki so v dokaj izenačeni tekmi doživeli nov poraz

V soboto 26. septembra je bila na sporedu nova tekma v državnem prvenstvu selekcij U-13. Naši namljaši tekmovalni zmaji sezono niso pričeli tako kot so si želeli. V treh tekmah so doživeli dva poraza. Res je, da sta bila poraza tesna in res je, da našim mladim zmajem na začetku sezone zaradi poškodb manjka nekaj pomembnih igralcev. Upali smo, da se bo na Bledu sezona preobrnila v pravo smer. Nekaj znakov optimizma je sicer vidnih, a žal do preobrata še ni prišlo…

Tekma se je pričela zelo izenačeno. V prvem delu igre sta si ekipi izmenjali nekaj izključitev. A tu zadetkov še ni bilo. V drugi tretjini so nato sicer naši igralci večkrat igrali z igralcem več na ledu, a tudi tu zadetkov ni bilo. Hkrati pa so domači počasi prevzemali pobudo. V prvem delu srečanja je bilo razmerje v strelih izenačeno 8:8, v drugem delu igre pa so v tej statistiki že vodili domači v razmerju 14:6.

V tretjem delu igre se je pobuda domačih malce znižala. V 43. minuti so naši mladi zmaji celo prišli do imenitne priložnosti. Hkrati sta bila izključena dva domača igralca in naši mladi borci so imeli dve polni minuti za prvi zadetek na tekmi. A tega žal niso izkoristili. So pa svojo priložnost izkoristili domači, takoj ko so zadrsali v polni postavi. V 46. minuti so povedli z 1:0. 1:0 sicer v hokeju ni visoka prednost, a v današnji tekmi se je prednost zdela zelo visoka. Dokončno je bila tekma nato odločena v 53. minuti, ko so domači zadeli še drugič in poskrbeli, da je bila končnica tekme razrešena, še preden se je zares začela.

Z današnjo predstavo in novim porazom je bil zelo nezadovoljen tudi glavni trener Igor Beribak: “Nisem zadovoljen. Tekmo bi morali dobiti, a smo v pomembnih trenutkih igrali slabo in neodgovorno. Res upam, da se nam bo končno odprlo, a začetek sezone res ni dober!“.

Na preostalih tekmah  je Slavija z 10:4 premagala VSV, Jesenice so s 6:4 premagale Triglav, HDD Bled je bil s 5:4 (po izvajanju kazenskih strelov) boljši od Mariborja, KAC pa je s 14:1 premagal Celje.

Naši mladi zmaji bodo nove točko in novo vzpodbudo za boljši začetek sezone iskali na naslednji prvenstveni tekmi, ki bo v soboto 3. oktobra v Tivoliju. V goste prihaja ekipa HDD Bled. Tekma bo na voljo za ogled na Youtube kanalu HK SŽ Olimpija. Vabljeni k ogledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov v tej sezoni spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top