skip to Main Content
Mlajši dečki so v četrtfinalni seriji izenačili na 1:1

Mlajši dečki so že zakorakali v končnico letošnjega IHL prvenstva.

Spomnimo, da je Olimpija po rednem delu zasedla 5. mesto, kar pomeni, da se v četrtfinalnem obračunu meri z ekipo Beljaka, ki je redni del prvenstva končala na 4. mestu.

Na nek način so sovrstniki iz Beljaka v ta četrtfinalni dvoboj vstopili kot favorizirana ekipa, saj so bili višje rangirani po rednem delu, hkrati pa so v rednem delu 2x (sicer obrakrat tesno) premagali Olimpijo, a izločilni boji so zgodba za sebe.

Prva tekma se je odigrala v Beljaku. Kljub odločenosti mladih zmajev, da pokažejo svojo moč in znanje, se tekma ni pričela po naših željah. Domači so v 10. minuti povedli z 1:0, nato pa so sledile “črne minute”. Do konca prve tretjine so zadeli še 3x in na prvi odmor sta ekipi odšli z visokim vodstvom domačih 4:0. A naši se na srečo niso predali. Igra e je v drugi tretjini povsem obrnila in tokrat so bili naši tisti, ki so zadevali. Prvič so zadeli v 22. minuti, nato pa so izid postopoma “topili” do znižanja na 4:3, kjer sta ekipi odšli na nov odmor.

Čakala nas je napeta zadnja tretjina. Najprej so zadeli domači. Njihovo vodstvo je bilo tako povišano na 5:3, a nato so zopet udarili mladi zmaji. Videli smo 4 zaporedne zadetke in vodstov naših 7:5. Do konca je bilo še manj kot 8 minut. A domači so uspeli takoj po zadnjem zadetku naših znižati na 7:6 in jasno je bilo, da bodo domači pritisnili za izenačenje. Nekaj časa je kazalo, da bodo naši vendarle uspešno ubranili minimalno prednost, nato pa je kapetan domačih minuto in pol pred koncem rednega dela izid izenačil. Ekipi sta se odpravili v podaljšek. V podaljšku pa so bili ponovno uspešni domači in zmaga je na koncu vendarle ostala doma.

Čez nekaj dni je sledila povratna tekma v Tivoliju. Zmaji so bili odločeni, da tokrat tekmo začnejo drugače kot v Beljaku in to jim je tudi uspelo. V prvi tretjini so bili naši občutno boljši in vodstvo 3:0 na koncu prve tretjine je bilo zasluženo. Vendar pa so naši mladi zmaji tu  obstali. Gostje so se zbudili in v nadaljevanju so bili oni tisti, ki so pričeli narekovati tempo. Tako so gostje prišli do znižanja na 3:2, a našim je ostalo dovolj moči in zbranosti, da do preobrata vseeno ni prišlo. Do konca tretjine so naši povišali vodstvo na 4:2. V zadnji tretjini pa so gostje zmogli le en zadetek, kar seveda ni bilo dovolj in izid v zmagah je bil izenačen na 1:1.

Tretja odločilna tekma bo na sporedu v Beljaku v torek 15. marca. Sicer sta se na preostalih četrtfinalnih srečanjih po pričakovanju KAC in HKMK Bled že uvrstila v polfinale (KAC je premagal Triglav, Bled pa Slavijo). Četrtfinalni dvoboj med Celjem in Jesenicami pa še ni končan, vendar so Celjani zelo zanesljivo dobili prvo srečanje. Zmagovalec tega dvoboja bo tudi nasprotnik naših zmajev v polfinalu, če se bodo naši zmaji seveda tja uvrstili, v kar pa ne dvomimo.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji U-13 spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top