skip to Main Content
Mlajši dečki so v Celju zabeležili prvo zmago

V torek 22. septembra je bil na sporedu že tretji krog v državnem prvenstvu. Naši mladi zmaji so odpotovali v Celje.

Mlajši dečki so v prvih dveh krogih doživeli dva poraza. Res je, da so poraza doživeli proti ekipam, ki sodijo v vrh prvenstvene lestvice in res je, da točke v prvem delu prvenstva zares niti ne štejejo (pomembna je zgolj  uvrstitev med prvih 6 ekip). A vseeno so si mladi zmaji in seveda tudi trener Igor Beribak želeli boljših rezultatov.

Pri tem pa jih je dodatno oviralo še dejstvo, da so v Celje odpotovali brez nekaterih igralcev letnika 2008. Priložnost so tako dobili celo nekateri igralci letnika 2010 in to priložnost so zelo dobro izkoristili…

Prva tretjina je bila zelo izenačena. Navijaško bi jo lahko, gledano iz stališča Olimpije ocenili kot slabo. Razmerje v strelih je bilo izenačeno 8:8, a domači so sredi tretjine zadeli in na prvi odmor odšli s prednostjo 1:0. V drugi tretjini pa se je zgodba vendarle obrnila. Na začetku sta sledili dve izključitvi na domači strani in obakrat so naši prednost igralca več izkoristili in Olimpija se je po 2 minutah igre v nadaljevanju znašla v vodstvu z 2:1.  Takoj so sledili novi zadetki in po nekaj minutah je vodstvo naših znašalo že 4:1. Kljub nervozi v prvem delu igre je vse kazalo, da je tekma vendarle odločena v našo korist. To so potrdili zmaji na koncu druge tretjine z novim zadetkom in 5:1 je bila na začetku zadnje tretjine neulovljiva prednost. Mladi zmaji. med katerimi so nekateri celo prvič zadrsali na uradni tekmi selekcije U-13 so svojo priložnost lepo izkoristili in v zadnji tretjini smo videli še nekaj zadetkov. Končni rezultat je bil 8:2 za Olimpijo.

Na koncu je z zmago bil zadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Igrali smo mrzlo-hladno, a na koncu se je izšlo tako kot smo želeli. Moram pohvaliti najmaljše, ki so zares dobro izkoristili svojo priložnost.“.

Na preostalih tekmah so bili Jeseničani z 10:0 boljši ob Beljaka, KAC je z 21:2 premagal HDD Bled, Slavija je z 8:4 slavila v Mariboru, Triglav pa je doma s 7:6 po izvajanju kazenskih strelov premagal HKMK Bled. Ravno HKMK Bled je naslednji nasprotnik Olimpije. Tekma bo na sporedu v soboto 26. septembra na Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s prizorišča si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top