skip to Main Content
Mlajši dečki so uspešno končali gostovanje v Zagrebu

v soboto 30.novembra se je nadaljevalo državno prvenstvo v selekciji U-13. Naši zmaji so odpotovali v Zagreb. Združena ekipa Team Zagreb je tudi v letošnji sezoni zelo konkurenčna našim ekipam, a naši zmaji so v zadnjih sezonah vedno dobro igrali z njimi, tako da smo se nadejali dobre in izenačene tekme, kjer bi bili na koncu uspešnejši naši. In nekaj takšnega smo dejansko tudi dobili.

Tekma se je za zmaje začela odlično. Predvsem se je izkazal naš 2. napad. Že po prvih 5 minutah so namreč naši zmaji vodili s 4:0. Nalet naših je bil tako nenaden in močan, da je moral domači trener ekipo umiriti z minuto odmora. To mu je uspelo in igra je po minuti odmora postala bolj izenačena. Tudi domači igralci so prihajali do svojih priložnosti. Novih zadetkov v prvi tretjini naši igralci niso dosegli, so pa zato odbili vse nalete domače ekipe in 4:0 je obveljal kot končni rezultat prve tretjine.

Domači igralci so še malce bolj pritisnili v začetku druge tretjine, ko so bili v nekem obdobju celo boljši tekmec na ledu. A naši igralci v obrambi niso popuščali in domačim zadetka nikakor ni uspelo doseči. Po nekaj minutah igre se je ravnotežje vzpostavilo in gledalo smo izenačeno igro. V takšni igri pa so bili zopet malce bolj uspešni naši. Sredi druge tretjine je sledil lep protinapad, ki se je zaključil s podajo pred domača vrata in z zadetkom za 5:0. Bili smo šele na polovici igralnega časa, a kazalo je kot da bi bila tekma že odločena.

A to še ni bilo čisto tako. Res da so bili danes naši zelo uspešni v obrambi, a domači igralci so še kar vztrajali s svojimi napadi in zmaji so si morali mirno končnico še izboriti. Še posebej, ker so se v zadnji tretjini kar nekajkrat znašli na ledu z igralcem manj v igri. Domači napadalci so nekajkrat zadeli tudi okvir vrat. A zares do preobrata, oz. do začetka preobrata niti ni prišlo. Naši igralci so vnovčili dober začetek in z zanesljivo igro so tekmo dokaj zanesljivo pripeljali do mirnega zaključka. Domačim ni uspelo doseči niti častni zadetek in tekma se je končala z rezultatom 5:0.

Na preostalih tekmah so Jeseničani premagali Maribor s 15:0, KAC je premagal Celje s 13:1, Slavija je premagala HDD Bled s 16:7, Triglav pa je premagal VSV z 12:0. Na prvenstveni lestvici na vrhu ni pravih sprememb. Vodi ekipa Jesenic, 6 točk zaostaja Olimpija na 2. mestu, še dodatnih 6 točk pa zaostaja ekipa Triglav na 3. mestu. Za naše mlade zmaje se prvenstvo nadaljuje naslednjo soboto, ko v Tivoli prihaja ekipa HDD Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top