skip to Main Content
Mlajši dečki so sezono odprli s porazom v Celovcu

Sobota 12. september je prinesla tako zelo pričakovan začetek tekmovanj tudi v selekciji U-13.

V letošnji sezoni varovanci trenerja Igorja Beribaka vsekakor ponovno ciljajo na sam vrh prvenstvene lestvice, jim je pa žreb že takoj na začetku namenil težko gostovanje. Odpravili so se v Celovec.

V Celovcu so bili na ledu boljši nasprotnik domači. V tekmo so vstopili bolj samozavestno in bolj podjetno. V prvem delu igre so nastreljali naše mlade zmaje z razmerjem 15:6. Kljub temu je kazalo, da se bo prva tretjina končala brez zadetkov, a so nato gostje nekaj sekund pred koncem vseeno zadeli in na prvi odmor odšli z vodstvom 1:0.

A naši mladi zmaji so se vseeno borili naprej. V drugi tretjini so si domači priigrali kar nekaj kazni. V igri z igralcem več sicer naši mladi upi niso bili učinkoviti, so pa zato najprej izenačili v 5. minuti nadaljevanja v igri z igralcem manj. Nekaj minut kasneje pa so v igri s polnimi postavami naši zmaji celo povedli. A kljub temu so domači še vedno ostali nevarni in to so znali izkoristiti, saj so proti koncu tretjine prišli v priložnost z dvema igralcema več na ledu. Izid na koncu druge tretjine je bil tako izenačen 2:2.

V zadnji tretjini pa so nato domači ponovno prevzeli pobudo. V strelih so bili ponovno uspešnejši (12:9). Najprej so prešli v vodstvo na polovici zadnje tretjine. V zadnjih minutah pa so z novim zadetkom 4:2 preprečili, da bi naši mladi zmaji imeli v končnici morebiti možnost za presenečenje. Zmaga je tako ostala doma. Končni izid je bil 4:2.

Po tekmi je misli strnil tudi trener Igor Beribak: “Domači so zasluženo zmagali. Naši fantje so se nasprotnikov kar malce ustrašili, a to je šele začetek prvenstva. Pohvale našemu mlademu vratarju, ki nas je z obrambami držal v igri vse do konca tekme“.

Na preostalih tekmah je Triglav z 12:2 premagal Celje, Slavija je bila kar s 25:2 boljša od HDD Bled, HKMK Bled je bil s 13:3 boljši od VSV, Jeseničani pa so doma premagali Maribor s 14:0.

Seveda bo prvenstvo še dolgo, hkrati pa nov sistem tekmovanja (ko je v prvem delu pomembna le razvrstitev med prvih 6 ekip) prinaša mirno nadaljevanje prvenstva za naše zmaje. Naslednja tekma bo v soboto v Tivoliju. Na sporedu bo kot “pred” tekma finala slovenskega pokala za člane. Tekma mlajših dečkov se bo pričela ob 16.00.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih fantov je dosegljiv na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top