skip to Main Content
Mlajši dečki so se že uvrstili v polfinale državnega prvenstva

Torek 6.marca je prinesel povratno tekmo četrtfinala končnice državnega prvenstva za selekcije mlajših dečkov U-12.

Ekipa Zeleni so je odpravila v Beograd. Mladi zmaji so v soboto na prvi tekmi zmagali z rezultatom 5:1 in so tako v Beograd prišli z lepo prednostjo.

Avtor: Boštjan Ponikvar

Četudi so bili glede na rezultate in prednost v tekmi favoriti, pa so gostovanja v Beogradu vedno zanimiva in tekmovalno težavna. Tudi ta tekma je bila takšna. Minila je v borbeni igri, kjer veliko priložnosti za eno ali drugo moštvo sploh ni bilo.

Še največ strelov na vrata smo videli v prvi tretjini. Nekaj več so jih celo sprožili domači igralci. A prvi so na tekmi povedli Zmaji. Z zadetkom v 9.minuti so prišli v vodstvo z 1:0. A tretjina se je vseeno končala izenačeno, saj so domači igralci zadeli v 11.minuti in tako postavili končni rezultat prve tretjine.

Ob bolj trdi obrambi gostov, domači igralci v naslednjih dveh tretjinah niso prišli do veliko priložnosti (v zadnjih dveh tretjinah so na vrata sprožili le 8 strelov) in zadetkov v Ljubljanski mreži ni bilo več. Vendar tudi zmajem ni uspelo pripraviti veliko priložnosti. V drugi tretjini tako zadetkov sploh nismo videli, smo pa dva zadetka v domači mreži nato videli v zadnji tretjini. Zmaji so se veselili v 37. in 42.minuti in tako dosegli zmago z rezultatom 3:1.

Po tekmi je bil trener Igor Beribak zadovoljen predvsem z rezultatom: “Tekmeca sta bila izenačena, igra ni bila na najvišjem nivoju, a dobili smo tisto po kar smo prišli v Beograd.”

V skupnem seštevku dvoboja so bili tako boljši igralci ekipe Olimpija Zeleni, ki so uvrščeni v polfinale državnega prvenstva. Igralci Crvene zvezde, pa se bodo z ostalimi poraženci četrtfinalnih dvobojev pomerili za mesta od 5. do 8..

Ker je bila tekma odigrana “v naprej”, ostali polfinalisti sploh še niso znani in bodo določeni šele v soboto. Spomnimo, da imajo pred sobotnimi povratnimi dvoboji lepo prednosti igralci Mladosti, ki so s 16:3 premagali Zagreb ter igralci Bleda, ki so z 8:4 premagali Jesenice. A tekmeca Ljubljančanom v polfinalu bo dala sobotna tekma v Zalogu med Slavijo in Triglavom. Slavija je v Kranju na prvi tekmi slavila s 4:3.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev na današnji tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice lahko spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top