skip to Main Content
Mlajši dečki so se z zmago poslovili od polfinala in sledi tekma z Bledom

Četrtek 22.marca je prinesel povratne tekme polfinala državnega prvenstva selekcij U-12.

V Tivoli je gostovala ekipa Slavije. Naloga Zelenih je bila težka, saj so mladi igralci Slavije na prvi tekmi slavili kar z 9:0. Če bi želeli Zeleni napredovati bi torej morali zmagati vsaj z 9 zadetki razlike.

Avtor: Mitja Pipan

Ekipi sta se odločno podali v tekmo. Domači igralci so izkoristili svoje priložnosti in prišli do dveh zadetkov. A do dveh zadetkov so prišli tudi gostje in prva tretjina se je končala z rezultatom 2:2. V drugi tretjini so Zeleni še bolj pritisnili, prešli v vodstvo in do konca tretjine vodstvo povečali že na 5:2. A vseeno je bila pot do morebitnega preobrata rezultata iz prvega srečanja predolga. Zmaji so se tako morali zadovoljiiti s prestižno zmago nad mestnimi tekmeci, napredovala pa je ekipa Slavije. V zadnji tretjini tako sploh nismo videli zadetkov in končni rezultat je ostal 5:2.

Po tekmi je bil z mešanimi občutki zadovoljen tudi trener ekipe Igor Beribak: “Igrali smo zelo dobro tekmo. Vsekakor sem s tekmo bistveno bolj zadovoljen. Škoda, da je bil na prvi tekmi rezultat tak kot je bil. Čakata pa nas še pomembni tekmi za drugo mesto.

Igralci Slavije so se tako uvrstili v veliki finale. Tja pa se je po domači zmagi 4:2 nad Bledom uvrstila še ekipa KHL Mladost.

Če na mednarodno prvenstvo U-12 selekcij gledamo kot na državno prvenstvo, je torej ekipa Slavije že postala državni prvak za sezono 2017/18. Ekipi HK Olimpija Zeleni ter HKMK Bled A pa se bosta pomerila za 2. oz. 3,mesto. Prva tekma bo na sporedu že v torek 27.marca na Bledu, povratna pa nato takoj 28.marca v Tivoliju.

Na preostalih tekmah za nižje razvrstitve so Jeseničani še enkrat premagali KHL Zagreb, že prej pa so bili Kranjčani boljši od Beograjčanov. Končni pari za razvrstitev so torej:

Za  1.mesto:: KHL Mladost – HK Slavija Junior

Za 3.mesto: HK Olimpija Zeleni – HKMK Bled A

Za 5.mesto: HD Hidria Jesenice – HK Triglav

Za 7.mesto: SKHL Crvena Zvezda – KHL Zagreb

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice lahko spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top