skip to Main Content
Mlajši dečki so se z novo zmago utrdili na 2. mestu prvenstvene lestvice

V soboto 23. novembra je bila na sporedu nova tekma za selekcijo U-13. V Tivoli je prispela ekipa HK Slavija Junior. Mestni derbiji so seveda vedno zanimivi, a glede na pretekle rezultate, smo vseeno domačo ekipo postavljali v vlogo favorita, kar se je nato na ledu tudi izkazalo za pravilno.

Tekmo sta sicer obe ekipi odprli zelo previdno. Igra je bila na začetku izenačena in brez pravih priložnosti. Prva prava priložnost za naše igralce je prišla na vrsto šele v 10. minitu, ko smo videli prodor po desni strani. Z nekaj sreče so naši igralci izkoristili že to svojo prvo priložnost. Povedli so z 1:0.

Prvi zadetek je igro malce poživil. Gostje so nato nekaj minut pred koncem tretjine prišli do priložnosti v igri z igralcem več. Pritisnili so na domača vrata, a domači igralci so pritisk zdržali in takoj, ko sta bili ekipi zopet v polni postavi je sledil nov protinapad naših in zadetek za povišanje vodstva na 2:0.

Pobuda naših igralcev se je prevesila tudi v drugo tretjino. Takoj v uvodu je lep protinapad uprizoril naš tretji napad. V igri 2-na-1 je sledila lepa podaja in naš igralec se je znašel sam pred vratarjem, kar je izkoristil in Olimpija je vodila že s 3:0. Tempo igra je ostajal visok in kmalu zatem je vodstvo naših znašalo že 4:0. Tekma se je počasi prelomila in odločila. Sicer smo bili šele na polovici igralnega časa, a nekako je kazalo, da je zmagovalec tekme že določen.

Priložnosti so si sicer nato sledile na obeh straneh, a tempo zadetkov je postopoma upadel. Do konca druge tretjine smo videli še dva zadetka. Enega izmed teh tudi v domači mreži, kar pomeni, da se je druga tretjina končala z rezultatom 5:1. Zadnji zadetek pa je nato padel v zadnji tretjini in zmaga je z rezultatom 6:1 ostala doma.

Odigrani sta bili tudi dve drugi tekmi. Triglav je premagal Zagreb s 5:1, VSV pa je bil boljši od HKMK Bled z 9:3. Že med tednom pa so vodilni Jeseničani ugnali KAC z 9:5. Olimpija se je tako utrdila na 2. mestu prvenstvene lestvice. Na vrhu je ekipa Jesenic, ki je prvo polovico rednega dela prvenstva končala brez poraza, na drugem mestu je naša Olimpija, ki je v prvi polovici rednega dela doživela dva poraza (proti KACu in proti Jesenicam), na tretjem mestu pa so trenutno Zagrebčani, ki imajo za Olimpijo že 5 točk zaostanka.

Prvenstvo se za naše zmaje nadaljuje v soboto 30. novembra, ko odpotujejo v Zagreb.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top