skip to Main Content
Mlajši dečki so se v mestnem derbiju zanesljivo uvrstili v polfinale

V soboto 7. marca so bile na sporedu povratne četrtfinalne tekme državnega prvenstva v selekciji u-13. Zmaji so “odpotovali” v Zalog. Olimpija je v tekmo vstopala s popotnico dokaj visoke zmage na prvi tekmi. Tudi v rednem delu so zmaji redno premagovali svoje sovrstnike iz Zaloga. A mestni derbiji so lahko vedno zanimivi.

In tudi tokrat je bila prva polovica tekme rezultatsko zanimiva in izenačena… Igralci Olimpije so s polnimi 4 peterkami postopoma narekovali tempo, domači pa so se na začetku temu dokaj dobro zoperstavili. V uvodnih minutah so imeli domači več lepih priložnosti. Naš vratar je moral 2-krat zelo dobro posredovati, da so mreže ostale nedotaknjene. Dodatno so imeli domači tudi priložnost v igri z igralcem več. So pa nato nekaj minut kasneje naši zadrsali z igralcem več in tu smo videli prvi zadetek. Sledila je lepa kombinacija v napadu in močan strel na domača vrata. Strel je sicer zgrešil vrata, a se je plošček nato odbil nazaj pred vrata, kjer je bil najbolj zbran naš napadalec. V 8. minuti so naši povedli z 1:0. Do konca tretjine se je nato tekma kar razživela. A naši igralci so imeli potek igre nekako pod kontrolo in novih zadetkov ni bilo. Prva tretjina se je končala z našim vodstvom 1:0.

Domači so se hoteli vrniti v igro takoj v začetku druge tretjine. Malce so pritisnili na naša vrata, a kmalu je sledil naš protinapad in po lepi kombinaciji so naši v 2. minuti druge tretjine vodili z 2:0. Domači igralci pa se niso predali. Borili so se naprej. Nekaj časa to zadetkov ni prineslo, na koncu tretjine pa so izključitve povzročile, da sta ekipi zadrsali na ledu v razmerju 4 na 4. Tu so se domači dobro znašli in v enem izmed napadov so zadeli. Vodstvo zmajev je bilo znižano na 2:1.

V zadnji tretjini smo nato pričakovali nadaljevanje izenačene tekme. A zmaji so že v 2. minuti ponovno zadeli. Vodstvo Olimpije je bilo povišano na 3:1. Vendar domači še niso rekli zadnje besede. V naslednjih minutah so naši igralci storili nekaj prekrškov in domača ekipa je zadrsala z dvema igralcema več. Morebiti je bila to še zadnja priložnost, da se domači približajo in naredijo tekmo bolj izenačeno. A naši so zdržali. Kmalu za tem so v razmerju 5 na 3 zadrsali naši igralci. Zmaji pa so bili pri tem bistveno bolj učinkoviti. Najprej so zadeli z dvema igralcema več, ko pa se je lahko en domač igralec vrnil na led, pa so zadeli še v igri z enim igralcem več. Olimpija je vodila s 5:1 in tekma je bila odločena. Do konca smo videli še nekaj lepih akcij na naši strani. Rezultat se je ustavil pri 8:1.

Odigrani sta bili še dve drugi povratni tekmi. Triglav je zanesljivo premagal Bled s 6:0, KAC pa Team Zagreb z 8:0. V polfinalu se bodo tako zmaji pomerili z ekipo KAC. Prva tekma bo na sporedu v soboto v Zalogu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top