skip to Main Content
Mlajši dečki so s preobratom ohranili polne tri točke v Tivoliju

V soboto 26. oktobra je bil na vrsti nov krog v državnem prvenstvu selekcij mlajših dečkov (u-13). V Tivoli je pripotovala ekipa Triglav. Triglav velja za eno boljših ekip v tej generaciji, zato smo v naprej pričakovali težko in izenačeno tekmo in točno takšno smo tudi dobili.

Bolj zbrano so v tekmo vstopili gostje. Že takoj na začetku je sledilo nekaj priložnosti, nato pa je že v 4. minuti padel prvi zadetek. Gostje so povedli z 1:0. A sreča je bila na strani naše ekipe in že v naslednji minuti je sledil strel z modre črte. Gostujoči vratar je bil ob strelu kar malce presenečen in plošček je za izenačenje končal v mreži. V pobuda gostov se je kljub izenačujočemu zadetku ohranila in že takoj v naslednjem napadu je bila ekipa Triglav ponovno v vodstvu. Tekma se je razživela. Sledilo je kar nekaj lepih priložnosti na obeh straneh. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 12:12, kar priča o izenačenosti in o napadalni igri obeh ekip. V zadnji minuti tretjine je sledilo izenačenje. Najprej so obrambni igralci poslali dolgo podajo vse za gostujoča vrata. Tu pa so nato napadalci podali plošček pred vrata, kjer so bili naši igralci bolj odločni in z izidom 2:2 se je prva tretjina nato tudi končala.

Odprta igra s priložnostmi se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. Tu pa so gostje pričeli vzpostavljati pobudo in premoč. Strelov na strani gostov je bilo več (v celotni tretjini je bilo razmerje 10:5 v njihovo korist). Vseeno je bil izid dolgo časa nespremenjen. Nato pa so gostje v zadnjih minutah svojo premoč le uspeli vnovčiti. Sledili so 3 hitri zadetki in ekipi sta odšli na zadnji odmor z vodstvom Kranja 5:2.

Tudi zadnje tretjina se za naše ni pričela najbolje. Že takoj na začetku tretjine so gostje ponovno zadeli in z izidom 6:2 je marsikdo pomislil, da je tekma že odločena. A ni bilo tako. Naši igralci so se zbrali in so postopoma, a zanesljivo, pričeli prevzemati pobudo. Prelomna je bila 39. minuta. Takrat so v protinapad zadrsali naši igralci in z zadetkom znižali na 6:3. In še v isti minuti sta nato sledila dva hitra zadetka istega  napada. Visoko vodstvo 6:2 je bilo tako kar naenkrat znižano na 6:5. Gostje so v tem trenutku vzeli minuto odmora, a to je igro le malce umirilo. Pobuda je ostala na naši strani (razmerje strelov v zadnji tretjini 15:6 v našo korist). Pritisk na gostujoča vrata se je tako ohranil in 9 minut pred koncem tekme je sledil izenačujoč zadetek. Nekaj minut kasneje pa je sledila še izključitev na strani gostov, kar pa so naši izkoristili za še večji pritisk na vrata gostov. Sledilo je nekaj strelov, nato pa je močan strel z modre črte končal v Kranjski mreži in Olimpija je prvič na tekmi prišla v vodstvo. Rezultat je bil 7:6 in ta se nato do konca ni več spreminjal.  Zmaga je tako stežka, a zasluženo ostala doma.

Na preostalih tekmah so Zagrebčani z 9:1 premagali Maribor, Jeseničani pa so bili s 7:3 boljši od Slavije. Ostale tekme niso bile odigrane. Prvenstvo se za naše zmaje nadaljuje v soboto, ko bo na vrsti novi večni derbi. Naši mlajši dečki se odpravljajo na Jesenice…

 

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top