skip to Main Content
Mlajši dečki so pričeli prvenstvo z domačo zmago

V soboto 18. septembra se je pričela hokejska sezona tudi za mlajše tekmovalne selekcije. Prvi so na led stopili mlajši dečki (u-13). Za nekatere je bil to celo prvi nastop v kateri koli tekmovalni selekciji.

Mladi zmaji so zato na led stopili malce bolj nervozni, kot so si želeli biti. Gostje iz Zaloga so to izkoristili in že v uvodnih minutah povedli z 1:0. Trajalo je vse do sredine prve tretjine, da so naši mladi igralci izid izenačili. Več kot to, pa v prvi tretjini nismo zmogli in 1:1 je bil tudi končni rezultat tega dela igre.

V začetku druge tretjine se je igra začela obračati v našo korist. Mladi zmaji so izkoristili svojo premoč in kmalu so povedli s 3:1. A tekma se tu vseeno še ni prelomila. Gostje so se zbrali in na koncu druge tretjine je bil izid zopet dokaj izenačen. Naši zmaji so vodili “le” s 4:3.

A v tretji tretjini se je zadeva končno prevesila na našo stran. Po nekaj minutah je sledil nov zadetek in vodstvo 5:3 je odpor dobrih gostov dokončno zlomil. Kmalu so sledili novi zadetki in z rezultatom 7:3 še pred sredino zadnje tretjine je bila tekma odločena. Gostje so nato sicer znižali na 7:4, a to je bilo tudi vse kar smo zmogli. Tekma se je končala z rezultatom 10:4.

Na preostalih tekmah so Celjani doma visoko z 9:0 premagali Triglav, Jeseničani so bili pričakovano z 18:1 boljši od Mariborčanov, v mestnem derbiju pa je HKMK Bled z 19:2 premagal HDD Bled, čeprav so se igralci iz HDDja dolgo časa dobro upirali. V času pisanja tega prispevka, tekma med EC KAC in EC VSV še ni bila končana.

Tekmovanje se bo z drugim krogom nadaljevalo naslednjo soboto. Tekma bo ponovno v Tivoliju, tokrat pa v goste prihajajo Celovčani.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev lahko najdete na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top