skip to Main Content
Mlajši dečki so na dobri poti, da osvojijo drugo mesto v državnem prvenstvu

V soboto 30. marca je bila na sporedu prva tekma malega finala mednarodne IHL lige v kategoriji mlajših dečkov.

Poročali smo že, da so naši fantje v zanimivem in borbenem polfinalnem obračunu izpadli proti ekipi Jesenic. Enaka usoda je dolotela ekipo HK Triglav v dvoboju z ekipo KAC. S tem sta se v malem finalu ekipi Olimpija in Triglav pomerili za končno 3. mesto v IHL ligi oz. končno 2. mesto v državnem prvenstvu. Seveda so si mladi zmaji želeli na vrh, a “žoga je okrogla” in v letošnji sezoni so bili pač vrstniki iz Jesenic na koncu boljše moštvo. Vseeno pa so naši igralci še vedno želeli osvojiti vsaj 2. mesto, tako da so v dvoboj malega finala vstopili zagnano, tako kot smo tudi pričakovali.

Že v začetku tekme je pobuda pripadla našim igralcem. Ta je traja celotno prvo polovicu uvodne tretjine, a več kot nekaj lepih priložnosti za naše nismo videli. Proti sredini prve tretjine je pobuda naših malce uplahnela in igra je bila bistveno bolj izenačena. V tem obdobju so do nevarnih strelov prihajali tudi gostje. A naša obramba z našim mladim vratarjem na čelu, spremembe izida ni dovolila. Prva tretjina se je tako končala z izenačeno igro in izenačenim rezultatom 0:0.

Četudi je bila igra v prvem delu dokaj dobra, je bilo potrebno današnjo tekmo zmagati. Zato so naši igralci v drugo tretjino vstopili še bolj napadalno. A enako so storili tudi gostje, tako da se je število priložnosti na eni ali drugi strani povečalo. V takšni igri pa so prvi do uspeha prišli gostje. Na sredini igrišča je prišlo do trka dveh naših igralcev. Gostujoči napadalci so to izkoristili tako, da so na hitro krenili v protinapad. Našim branilcem prodirajočih igralcev ni uspelo zaustaviti in ti so v 4. minuti drugega dela igre zadeli za 1:0. HK Triglav je v Tivoliju prišel v vodstvo.

Seveda si naša ekipa takšnega uvoda v drugo tretjino ni želela. A igra naših je bila kljub vodstvu dokaj dobra, tako da vsaj zaenkrat pretiranih skrbi to vodstvo gostov ni prineslo. In res. Že v 5. minuti je sledil napad naših igralcev, ki so si lepo priborili prostor pred gostujočimi vrati in izid je bil izenačen na 1:1. Igra je v tem delu postala popolnoma odprta. Takoj v naslednjem napadu so najprej zapretili gostje. Naš vratar je izvrsten strel ubranil in na drugi strani so naši napadalci zadeli za 2:1. Še minuto kasneje pa je vodstvo naših znašalo že 3:1.

V odprti igri so se naši igralci znašli bistveno bolje od gostov in kmalu se je pričelo nakazovati, da je današnja tekma počasi odločena. Še posebej je bilo to očitno nekaj minut kasneje, ko so igralci Triglava zadrsali na led z igralcem več v polju, a so naši napadalci kljub temu z igralcem manj dosegli nov zadetek. Takoj zatem pa smo priložnost z igralcem več dobili še mi in ni dolgo trajalo, da se naši igralci niso veselili še enega zadetka. Vodstvo zmajev je znašalo že 5:1. Gostje so sicer nato proti koncu druge tretjine zadeli za 5:2. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Borbena igra gostov, ki so proti koncu druge tretjine zadeli za 5:2, je pred pričetkom zadnje tretjine gostom dajala nekaj upanja na preobrat oz. vsaj zanimivo končnico, a kmalu je postalo jasno, da bodo tokrat zanesljivo zmago dosegli domači igralci. Že v uvodnih minutah sta sledila dva nova hitra zadetka in pri 7:2 je bila tekma dokončno odločena. Do konca tekme so naši še napadali, tako da se je končni rezultat ustavil pri rezultatu 11:2.

Povratna tekma med ekipama bo na sporedu že v torek 2. aprila. Morebitna tretja pa nato v četrtek v Tivoliju. Naši zmaji so seveda odločeni, da tretja tekma ne bo potrebna, kar pa bo seveda potrebno potrditi na ledu v Kranju.

Medtem poteka tudi finalni dvoboj. Prvo tekmo so dobili igralci ekie KAC, ki so z 8:3 premagali Jesenice.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Ekipo Zeleni lahko spoznate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v končnici in pri selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top