skip to Main Content
Mlajši dečki so na Bledu dosegli zanesljivo zmago

Takoj v novem letu so se nadaljevale prvenstvene tekme selekcij mlajših dečkov. Naši zmaji so se odpravili na Bled k ekipi HKMK Bled. Glede na prvenstveno lestvico, bi lahko pričakovali, da bodo naši fantje zabeležili novo zmago, a mladi Blejčani so v zadnjem času prikazali nekaj dobrih iger in vsekakor smo lahko pričakovali novo zanimivo tekmo.

Vendar so se naši zmaji izkazali in presenečenja niso dopustili. Tekma se je pričela izenačeno in mirno. Nekaj časa smo spremljali igro bolj na sredini igrišča, nato pa so zmaji v 4. minuti uprizorili prvo lepo akcijo in sledil je zadetek za 1:0. Zadetek ritma tekme ni spremenil in spremljali smo izenačeno igro, kjer pa so bili vseeno bolj nevarni naši igralci. Po nekaj priložnostih je prišla na vrsto 10. minuta, kjer so naši napadalci s podobno akcijo kot pri prvem zadetku, zadeli še enkrat. Olimpija je vodila z 2:0. Čez nekaj minut je sledil še en zadetek in s 3:0 so naši zmaji zanesljivo zaključili prvo tretjino.

Tekma se je počasi pričela nagibati v našo smer, a ni bila še čisto odločena. Domači igralci so tudi v drugi tretjini zaigrali borbeno. Kar nekaj časa je izid ostajal nespremenjen. Nato pa sta sredi druge tretjine sledila dva hitra zadetka naših in s 5:0 je bila domača barka več ali manj potopljena. Ritem igre se ni spreminjal in sledili so novi zadetki. Po drugi tretjini je vodstvo naših znašalo 7:0. Tekma pa se je nato končala z rezultatom 12:1.

Na preostalih tekmah je KAC premagal Zagreb s 3:1, Slavija je z 9:4 premagala Maribor, Jesenice so z 11:3 premagale Celje, HDD Bled pa je bil po podaljšku boljši od ekipe VSV z 9:8. Naša Olimpija ostaja na 2. mestu prvenstvene lestvice. Naslednja tekma bo na sporedu v soboto, ko v goste prihaja Maribor.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top