skip to Main Content
Mlajši dečki so končnico pričeli z zmago

V torek 3. marca so bile na sporedu prve tekme letošnje končnice v kategoriji mlajših dečkov. Ekipa Olimpije se je kot 2. uvrščena ekipa rednega dela pomerila z ekipo Slavije, ki je po rednem delu dosegla 7. mesto. Točkovno in tudi sicer so bili v rednem delu naši zmaji občutno boljši, tako da so v današnjo tekmo vstopali kot favoriti, a mestni derbiji so lahko vedno težavni. Tekma se je odigrala v Tivoliju.

Prva tretjina je bila dokaj zanimiva. Naši igralci so sicer prvi zadeli in v 6. minuti povedli na 1:0. Nekaj zadetkov je nato sledilo tudi v naslednji minutah in v 12. minuti so naši vodili že s 3:1. Vse je kazalo na to, da se bo tekma obrnila v smer, ki smo jo pričakovali, a gostje se tu še niso hoteli predati. Najprej so v 13. minuti igre izid znižali na 3:2, v 16. minuti pa so izid celo izenačili. Zmaji so sicer z zadetkom na koncu tretjine poskrbeli, da je prednost pred nadaljevanjem ostala na naši strani, a rezultat 4:3 seveda še ni nakazoval zanesljivo zmago za naše igralce.

Tekma je ostala zanimiva tudi v uvodnih minutah druge tretjine. Kar nekaj časa novih zadetkov ni bilo. Nato pa je v 9. minuti druge tretjine prišel preboj naših. Sledila sta dva hitra zadetka in naši mladi zmaji so pobegnili na 6:3. Nekaj minut kasneje pa je naše vodstvo znašalo že 7:3 in tekma je bila počasi odločena. Do konca druge tretjine so naši zadeli še enkrat. V zadnji tretjini pa se je hitro pokazalo, da je zaostanek gostov za morebitni preobrat previsok in zmaji so z novimi zadetki lahko tekmo zanesljivo pripeljeli do konca. Tekma se je končala z zmago naših z rezultatom 13:4.

Odigrane sta bile tudi dve preostali tekmi. KAC je doma premagal Team Zagreb s 5:1, Triglav pa HKMK Bled s 5:0. Povratna tekma za zmaje sledi v soboto v Zalogu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top