skip to Main Content
Mlajši dečki so imeli po daljšem času ponovno na sporedu dvojni program

V soboto 10. novembra je bil na sporedu nov krog v državnem prvenstvu selekcij mlajših dečkov U-12.

Po daljšem času sta ponovno nastopili obe ekipi. Ekipa A je doma gostila Celjane, ekipa B pa se je odpravila na težko gostovanje v Celovec.

Ekipa A, pod vodstvom trenerja Andreja Hebarja, je nekaj zadnjih tednov počivala, saj so bile tekme zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prestavljene na kasnejši termin. Domača tekma z ekipo Celja je bila tako dober uvod v zgoščen urnik, ki mlade Zmaje čaka v naslednjih dneh in tednih. Ekipa Celja se nahaja pod sredino prvenstvene lestvice, a vseeno so lahko domači igralci pričakovali neugodno tekmo. Ekipi sta se namreč pred tedni že pomerili. Takrat so v Celju sicer zmagali Ljubljančani, a tekma se je odločila šele po izvajanju kazenskih strelov, po tem ko so Zmaji izenačili v zadnjih sekundah rednega dela tekme.

Tokrat so igralci Olimpija tekmo odprli odločneje. Že v uvodnih minutah je sledilo nekaj zadetkov in hitro vodstvo 3:0 je tekmo na videz že odločilo. A temu še ni bilo čisto tako. Borbeni gostje se niso predali in so uspeli izkoristiti nekaj napak Ljubljanskih igralcev. Celjani so tako v prvi tretjini dvakrat zadeli. Na srečo pa so bili v prvi tretjini Ljubljanski napadalci še vedno razpoloženi, tako da je bil rezultat po prvi tretjini še vedno visok 6:2.

V drugem delu so Celjani svojo igro nadaljevali, igralci Olimpije pa so pred vrati gsotov postajali vedno manj odločni. Gostje so v tej tretjini dosegli nova dva zadetka, Ljubljančani pa le enega in 7:4 je bil rezultat s katerim so igralci pričeli zadnjo tretjino. Da je vse skupaj postalo še bolj zanimivo so nato poskrbeli gostje, ki so že po nekaj sekundah igre v zadnji tretjini ponovno zadeli in izid znižali na nevarnih 7:5. V naslednjih minutah smo nato gledali izenačeno igro, ki pa so jo vseeno igralci Olimpije kontrolirali dovolj dobro, da do preobrata ni moglo priti. Sredi zadnje tretjine pa je bilo vse odločeno, ko so Zmaji dosegli dva hitra zadetka in 9:5 je bil nedosegljiv rezultat za goste. Do konca tekme so nato Zmaji še dvakrat zadeli in z 11:5 se je tekma nato tudi končala.

 

 

Na drugi strani so imeli bistveno težjo tekmo igralci ekipe B. Odpravili so se na gostovanje v Celovec. Ekipa KAC je mogoče letos celo najmočnajša ekipa v mednarodnem prvenstvu, ki velja za državno prvenstvo. Prvo tekmo so igralci ekipe B s Celovčani pred tedni že odigrali (poraz doma s 5:1). Tudi tokrat ni bilo kaj dosti drugače. Borbeni Zmaji so se sicer nekaj časa dobro upirali, a v 9.minuti so domači z dvema hitrima zadetkoma pobegnili na 2:0. S tem sicer borbenost mladih Zmajev ni popustila, a prednost domačih je kljub vsemu počasi naraščala. Ob koncu druge tretjine je ta znašala 5:0. V zadnji tretjini pa je zbranost igralcev Olimpije dokončno popustila in pričeli so padati zadetki. Sicer so vmes zadeli tudi Zmaji, a tekma se je vseeno končala z visokim porazom 12:1.

Odigrane so bile tudi dve drugi tekmi. HDD Bled je s 15:1 premagal Medveščak, KHL Zagreb pa z 9:1 Maribor.

Veliko počitka mladi borci ne bodo imeli. Tekmovanje se nadaljuje že v torek, ko pa bo na sporedu pravi Ljubjanski derbi. Ekipi Olimpije A in B se bosta pomerili med seboj.

 

Fotografije s tekme ekipe A so dosegljive na tem naslovu.

Fotografije s tekme ekipe B so dosegljive na tem naslovu.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe A je dosegljiv na tem naslovu.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe B je dosegljiv na tem naslovu.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tem naslovu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top