skip to Main Content
Mlajši dečki so dosegli najvišjo zmago v dosedanjem poteku sezone

V soboto 3. oktobra je bila na sporedu nova tekma v selekciji mlajših dečkov. Po nekaj malce slabših predstavah, se je v Tivoliju obetala lažja tekma za naše mlade zmaje. V goste so prišli hokejisti iz Bleda (HDD Bled).

Točkovno gledano smo res pričakovali nove tri točke za našo ekipo, je pa bila tekma vseeno pomembna. Igra naših mladih zmajev v zadnjih tekmah ni bila takšna, kot si jo je glavni trener Igor Beribak želel. Pomembno je bilo torej osvojiti nove tri točke in si hkrati povrniti dobro igro. V naslednjih krogih namreč naše hokejiste čakajo bistveno težji nasprotniki. Najprej v soboto v Tivoli prihajajo Jeseničani, nato pa se mladi zmaji odpravljajo še v Kranj.

Ampak vrnimo se današnji tekmi. Začetek tekme je bil za naše igralce kar malce živčen. To so izkoristili gostje, ki so  dobro izkoriščali naše napake. Ena takšnih se je pojavila v 4. minuti, ko so gostje dobili plošček v naši obrambni  tretjini. Njihova napadalec je sam zadrsal proti našim vratom in gostje so se lahko veselili vodstva 1:0. A kljub vsemu je bila pobuda naših vidna in to se je počasi poznalo tudi na rezultatu. Proti 10. minutu je našim fantom pomagala športna sreča in dva zaporedna, na videz nenevarna ploščka sta končala v gostujoči mreži. Olimpija je povedla z 2:1. Sledila sta še dva lepa zadetka in pri 4:1 je tekma izgledala odločeno, čeprav smo bili šele v drugi polovici prve tretjine.

A ni bilo še čisto tako. Gostje so namreč grizli naprej, naše napake pa so se še kar ponavljale. Gostje so tako prišli do zadetka za znižanje na 4:2. Na kar so naši odgovorili z novim zadetkom, a gostje se še kar niso dali in pred koncem prve tretjine še enkrat zadeli za rezultat 5:3.

V drugi tretjini pa so naši začeli bistveno bolje. Takoj so pritisnili in po nekaj minutah je bilo vodstvo povišano na 6:3. Čez nekaj minut je nato sledil nov protinapad gostov, ki so ga naši igralci zaustavili s prekrškom. Sledil je kazenski strel. Gostje so imeli idealno priložnost, da vsaj na nek način še vedno ostanejo v igri, a naš vratar se je izkazal in rezultat je ostal nespremenjen 6:3. Od tu naprej pa so bili več ali manj na ledu le naši igralci. Zadetki so se vrstili in do konca druge tretjine je rezultat znašal že 14:3. Zadnja tretjina je nato razumljivo prinesla bolj mirno in manj zanimivo igro. A tudi tu smo videli kar nekaj zadetkov. Tekma se je končala z rezultatom 19:4.

Na preostalih tekmah so Jeseničani s 7:5 premagali Slavijo, Celje je z 8:7 premagalo Beljak, HKMK Bled je bil z 10:1 boljši od Maribora, Triglav pa je v Celovcu s 4:3 po kazenskih strelih premagal KAC. Kot rečeno se prvenstvo nadaljuje v soboto 10. oktobra, ko v Tivoli prihajajo Jeseničani. Tekma bo na voljo za ogled tudi na našem YouTube kanalu. Vabljeni k ogledu!

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top