skip to Main Content
Mlajši dečki so doma zabeležili novo zmago

V soboto 12. oktobra je bila na sporedu nova tekma – letošnja že 5. selekcije mlajših dečkov. Mlajši dečki so v prejšnjem krogu doživeli svoj prvi poraz (5:1 proti ekipi KAC v Celovcu), tokrat pa so v Tivoli prispeli sovrstniki iz Bleda (HKMK Bled).

Tekme z Blejčani so vedno zanimive in težke, a HKMK Bled je v letošnji sezoni že izgubil dve tekmi s tekmeci z vrha lestvice (proti Jesenicam in proti Triglavu), tako da smo lahko vseeno danes pričakovali malce lažje delo.

Pobudo so naši hokejisti prevzeli že v prvem delu igre. Najprej so dokaj hitro povedli. A malce kasneje so gostje uspeli izenačiti na 1:1. Z nekaj sreče je nato čez nekaj minut strel gostov z modre črte pristal v naši mreži in gostje so sredi prve tretjine vodili z 2:1. Kmalu so sledile še prve izključitve na naši strani in naši igralci so se znašli na ledu kar z dvema igralcema manj. A naši igralci so ta pritisk zdržali in ko so še vedno imeli igralca manj na ledu, je sledil hiter protinapad naših in izenačenje na 2:2. Kljub izenačenem rezultatu je bila pobuda v igri na naši strani (razmerje strelov v prvem delu 10:6 v korist zmajev), kar so naši igralci v zadnjih trenutkih tekme znali izkoristiti. V zadnji minuti so dosegli svoj tretji zadetek in ekipi sta odšli na prvi odmor z vodstvom naših 3:2.

V drugi tretjini se je razmerje strelov še malce bolj pomaknilo v našo korist (14:7). Tako je kmalu sledil nov zadetek in vodstvo zmajev s 4:2. Nato pa je ob novi izključitvi na naši strani prišel na vrsto še en zadetek zmajev z igralcem manj na ledu. Vodstvo domačih je bilo 5:2 in tekma je bila počasi odločena. Do konca tretjine so naši še enkrat zadeli, prav tako pa so v zadnji minuti zadeli tudi gostje in 6:3 je bil končni rezultat druge tretjine.

Kot rečeno, so imeli naši igralci igro pod kontrolo in možnosti za preobrat v zadnji tretjini ni bilo. Gostom so počasi pošle moči. Naši zmaji so tako lahko še dodatno povečali svoje vodstvo. Tekma se je končala pri rezultatu 10:3.

Na preostalih tekmah je Slavija z 22:1 premagala Maribor, Jeseničani so s 7:3 premagali Celje, VSV je z zanimivim rezultatom 18:8 premagal HDD Bled. Že med tednom pa so Zagrebčani s 3:2 premagali KAC.

Zmaji tekmovanje nadaljujejo naslednjo soboto, ko odpotujejo v Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top